Modoratör
Efsanevi Üye
Sosyal etkinlik olarak neler yapılabilir?
Müze /Örenyeri Gezileri. Tarihi Mekân Gezileri.
Sosyal etkinlik neleri kapsar?
Sosyal etkinlik neleri kapsar?
Öğrencilerin bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif alanlar ve toplum hizmeti çalışmalarında okul içi ve okul dışı etkinliklerde bulunmalarını sağlamak amacıyla en az bir danışman öğretmen rehberliğinde oluşturulan öğrenci kulübünde gerçekleştirdikleri etkinliklerdir.
Sosyal kültürel etkinlikler nelerdir?
Okulunuzda yapılan sosyal ve kültürel etkinlikler
- Geziler,
- Eğitim amaçlı seminerler,
- Gidilen fuarlar, tarihi ve kültürel geziler,
- Eğlenceye yönelik aktiviteler,
- Sportif aktiviteler,
- Çocuk Esirgeme Kurumlarına ziyaretler,
- Sınıf piknikleri gibi sıralanabilir.
Okulda yapılan sosyal etkinlikler bize neler kazandırır?
Okulda yapılan sosyal etkinlikler bize neler kazandırır?
İlkokullarda yapılan sosyal etkinliklerin amacı, derslerin yanı sıra öğrencilerde güven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, yeni ilgi alanları oluşturmak ve beceriler kazandırmaktır. Bu amaca yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulüpleri, belirlenmiş sosyal etkinlikleri yürütür.
Sosyal etkinlik dersi kimlere verilir?
Rehberlik/Rehberlik ve Kariyer Planlama/Sosyal Etkinlikler/Sosyal Etkinlik: Bu derslerin okutulduğu kurumda görev yapan bütün alan öğretmenleri tarafından okutulur. Satranç: Bakanlıkça açılan satranç kursu belgesine sahip öğretmenler tarafından aylık karşılığı okutulur.
Okul genelinde yapılan sosyal etkinlikler nelerdir?
Okul genelinde yapılan sosyal etkinlikler nelerdir?
Sosyal ve Akademik Etkinlikler Yaratıcı Drama, Yabancı Dil Kulüpleri, Akıl Oyunları, Yazar Atölyesi, Satranç vb. çeşitli alanlarda oluşturulan kulüpler öğrencilerin sosyalleşmesine ve belli bir alanda kendilerini geliştirmesine katkı sağlarlar.
Okulumuzdaki kültürel faaliyetler nedir?
Farklı alanlarda gerçekleştirilen proje hazırlama, yarışmalar, yayın, tören, tanıtım günleri, müzik, tiyatro, şiir dinletisi, konferans, gezi, turnuva, kampanya, ziyaret, sportif etkinlikler, öğrenci kulüpleri gibi sosyal etkinlikler okulumuzda yürütülen ders dışı etkinliklerin kapsamı içindedir.
Sosyal etkinlik dersi puanı var mı?
Sosyal etkinlik dersi puanı var mı?
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından; "Ortaöğretim Genel Müdürlüğü internet sayfasında yer alan Haftalık Ders Çizelgeleri ve Program Açıklamaları dokümanına göre Sosyal Etkinlik dersinin notla değerlendirilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle ders e-Okul sisteminde not girişlerinde yer almamaktadır. "13.
Sosyal kültürel etkinlikler bize neler kazandırır?
Öğretici, hatırlatıcı işlevi bulunmasından dolayı insanlar kültürleri ile ilgili bilmedikleri hususları öğrenme fırsatı bulur, yeni bilgiler öğrenirler. Yaşadıkları toplumun kültürel değerlerini de net bir şekilde anlayarak hayata geçirirler. Bakıldığı zaman kültür etkinliklerinin pek çok faydası olduğu görülmektedir.
Sosyal etkinlik dersinin notu var mı?
Sosyal etkinlik dersinin notu var mı?
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından; "Ortaöğretim Genel Müdürlüğü internet sayfasında yer alan Haftalık Ders Çizelgeleri ve Program Açıklamaları dokümanına göre Sosyal Etkinlik dersinin notla değerlendirilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle ders e-Okul sisteminde not girişlerinde yer almamaktadır.