Modoratör
Efsanevi Üye
Her gün Yasin okumanın neye faydası var?
Kur'an'ın kalbi ise Sure-i Yasin'dir. Kim onu gündüzleri okursa,bütün sıkıntılarına karşı kafi gelir. Kim geceleri okursa bütün günahları affedilir." "Sure-i Yasin'i akşamladığı vakit okuyan kimse ferah içinde sabahlar,sabahladığı vakit okursa ferah içinde akşamlar."
Yasin okunan evde neler olur?
Yasin okunan evde neler olur?
Yasin Suresi vefat etmek üzere olan kimsenin yanında okunur. Yasin Suresi gece vakitlerinde özellikle okunur. Allah'u Teala'nun rızasını kazanmak için geceleri Yasin Suresi'ni okumak tavsiye edilir. Ne niyet içi okunursa, Allah'ın izniyle kişi o muradına nail olur.
Bir hasta icin okunan Yasin nasıl bağışlanır?
Yasin Suresi hastaya okunur ve şifa bulması umulur. Cuma gecesi Yasin suresi okunursa, okuyan kişinin Allah-u Teala'nın mağfiretine kavuştuğuna inanılır. Yasın Suresi okunduktan sonra teslim edilir yani bağışlama duası okunur ve Yasin suresinin Yüce Allah tarafından kabulü umulur. Buna teslim etmek de denir.
Yasin kaç kere okunursa hatim olur?
Yasin kaç kere okunursa hatim olur?
Kişinin hayırlı bir hacetinin olması için 41 kez okunmalıdır. Yasin Suresi 123 kez okunursa büyük Yasin hatmi okunmuş olur.
Kim Yasin suresini okursa?
YASİN SURESİ İLE İLGİLİ HADİS-İ ŞERİFLER "Her şeyin bir kalbi vardır. Kur'ân'ın kalbi de Yâsin'dir. Kim Yâsin'i okursa, Allah onun okumasına, Kur'ân'ı on kere okumuş gibi sevap yazar" (Tirmizî, Fedâilu'l-Kur'n, 7; Dârimî, Fedâilu'l-Kur'ân, 21).
Cuma Suresi neye iyi gelir?
Cuma Suresi neye iyi gelir?
Cuma Suresi, Allah'ın kudretinin ve mucizelerinin anlatıldığı çok kıymetli surelerden bir tanesidir ve her gün okunması Peygamber Efendimiz (s.a.s) tarafından tavsiye edilmektedir. Müslümanların Cuma günleri ezan okunduğunda işlerini ve alışverişlerini bırakarak namaza gitmesini nasihat etmektedir.
Yasin kuranın kalbidir ne demek?
Yasin suresinin Kuran-ı Kerim'in kalbi denilmesinin nedeni içerisinde bulunan ayetlerin çok etkili ve düşündürücü özellikte bulunmalarından kaynaklanmaktadır. Yasin-i Şerif hadisi şeriflerde de okunması çok faziletli olduğu bildirilen bir suredir.
Yasini Şerif okunduktan sonra nasıl bağışlanır?
Yasini Şerif okunduktan sonra nasıl bağışlanır?
Türkçe Yasin Bağışlama Duası Ve Anlamı Ey Allah'ım okumuş olduğumuz Yasin suresi hürmetine dualarımızı kabul et. İhtiyaçlarımızı bize ver. Ey alemlerin Rabbi! Yasin suresi hürmetine bizi cehennem ateşinden kabir azabının ve sualinin şerrinden koru.
Yasin hatmi nasıl yapılır Diyanet?
YASİN-İ ŞERİFİN HATİM USULLERİ VE MUHTEŞEM TESİRİ
- Yasini Şerif hatmi.
- Yasini Şerifi hatmi iki türlüdür.
- Büyük hatminde 123 yasini şerif okunur.
- Küçük hatmin de ise 41 yasini şerif okunur.
- Bu hatimlerde Yasin kelimesinin iki defa söylenmesi de tavsiyeler arasındadır.
- Hastaları için 123 Yasin bir suya okunur.
Kaç tane ihlas bir hatim oluyor?
Kaç tane ihlas bir hatim oluyor?
Abdullah Yılmaz. Bilindiği gibi Kur'an-ı Kerim'i baştan sona tamamını okumaya hatim adı verilmektedir.İhlâs suresi ise "Kul Huvellahuehad" ile başlayan 4 ayetten oluşan kısa bir suredir. Halk arasında "üç ihlâs okumak bir hatim değerindedir, üç ihlâs suresini okuyan bir hatim yapmış olur" düşüncesi yaygındır.
123 Yasin hatmi nasıl yapılır?
Bu hatimlerde Yasin kelimesinin iki defa söylenmesi de tavsiyeler arasındadır. Hastaları için 123 Yasin bir suya okunur. Mübiyn kelimelerinde ( 7 adet mübiyn vardır) " ya şafi huu " diye suya hu'lanır ve hastaya o sudan içirilir. Allah'ın izniyle ömrü varsa şifa bulur.
Cuma Suresi hangi gün okunmalı?
Cuma Suresi hangi gün okunmalı?
Cuma Suresini özellikle Sela ile ezan arasında okumak daha faziletlidir. Rivayete göre; Her kim Cuma günü sela ile ezan arasında cuma suresinin 9 – 10- 11. ayetleri 3 kere okunursa o hafta içinde eline helal para geçer.
Yasin Suresi neden önemli?
Yasin suresi büyük bir öneme sahip olan surelerden bir tanesidir. Yasin suresinin önemini Hz. Muhammed (s.a.v) bir hadisi içerisinde "Yasin, Kuran'ın kalbidir. Her kim bu sureyi okur ise Allah ona Kuran-ı Kerim'i on kez hatmetmiş sevabı verir" biçiminde açıklamıştır.
Her gün Yasin okunur mu?
Her gün Yasin okunur mu?
"Bir kimse ana-babasının veya birinin kabrini her Cuma ziyaret eder ve orada Yasîn okursa Allahü teâlâ ona, Yasîn'in her harfi miktarınca mağfiret eder." Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: "Kur'ân-ı kerîmde bir sûre vardır ki, ona Allah katında "Azîme" denir. O sûreyi okuyan kimse, kıyâmet günü çok kimseye şefaat edecektir.
Yasin sûresinde anlatılmak istenen nedir?
Yasin suresinde başlıca Hz. Peygamber'i yalanlayan Kureyş kabilesi, Antakya halkına gönderilen peygamberler, Allah'ın birliğini ve kudretini gösteren deliller, vahiy öldükten sonra dirilme, İnsanın ahlâkî sorumlulukları, hesap ve ceza konu edilmiştir.
Yasin suresi kaç kez okunmalı?
Yasin suresi kaç kez okunmalı?
Bir sayı ile sınırlandırılmamıştır. Ancak surenin daha faziletli olması için niyete göre okunması gereken sayılar vardır. Kişinin hayırlı bir hacetinin olması için 41 kez okunmalıdır. Yasin Suresi 123 kez okunursa büyük Yasin hatmi okunmuş olur.
Yasin suresi ile namaz kılınabilir mi?
Yasin suresi Kuran-ı Kerim'de yer alan hatta Kuran-ı Kerim'in kalbi olarak nitelendirilen bir sure olduğu için namazda okumak da mümkün ve zammı sure olarak en az 3 ayeti olacak şekilde okumak gerekmektedir.
Yaşayan biri için Yasin okunur mu?
Yaşayan biri için Yasin okunur mu?
Hz peygamber ölen kişi için dua ettirmiş, kendiside ölen kişi için dua etmiştir. Daha sonraları bu Hz Peygamber cenaze namazı kıldırdı şeklinde kayıtlara geçmiş öylede kalmıştır. Ölenlerin arkasından Yasin okunması, mezhep, tarikat ve cemaatlerin uydurmasıdır. Kuran diri olanı uyarmak için indirilen kitaptır.
Yasin okuyunca dua kabul olur mu?
Bu surenin okunmasının hemen ardından ise ibadetin kabulü, günahların affı ve en önemlisi de Allah rızası için bazı dualar edilerek ibadetin sevabına sevap katılmaktadır. Yasini Şerif ile ilgili olarak yine söylenen sözler arasında "Yâsin, Kur'ân'ın kalbidir.