Editör
Efsanevi Üye
Şartlı Görüş ne demek?
Şartlı Görüş Bildirme (Sınırlandırılmış ) Denetçinin incelediği mali tablolar hakkında genel olarak olumlu görüş taşımasına karşın, bazı konularda görüşüne koşul koyması ve bunu açıklaması şeklidir.
Görüş vermekten kaçınma nedir?
Denetçi, görüşüne dayanak teşkil edecek yeterli ve uygun denetim kanıtı elde edemezse ve -varsa- tespit edilmemiş yanlışlıkların finansal tablolar üzerindeki muhtemel etkilerinin önemli ve yaygın olabileceği sonucuna varırsa, görüş vermekten kaçınır.
Olumsuz görüş ne demek?
Olumsuz görüş ne demek?
Olumsuz Görüş nedir? Yasal denetçi tarafından denetim raporunda verilen Olumsuz Görüş, şirketin mali tablolarının, kuruluşun iş uygulamalarına ilişkin 'Doğru ve Adil' görüş göstermediğini ve yanlış beyan edildiğini veya yanlış beyan edildiğini belirtir.
Bağımsız denetçi görüş türleri nelerdir?
Bu kapsamda, 4 tür bağımsız denetim raporu ortaya çıkmaktadır:
- OLUMLU GÖRÜŞ İÇEREN RAPOR:
- OLUMSUZ GÖRÜŞ İÇEREN RAPOR:
- GÖRÜŞ BİLDİRMEKTEN KAÇINILAN RAPOR:
- ŞARTLI GÖRÜŞ İÇEREN RAPOR:
BDS 700 nedir?
BDS 700 Finansal Tablolara İlişkin Görüş Oluşturma ve Raporlama Standardının ilk sürümü, 1/1/2013 tarihinde ve sonrasında başlayacak hesap dönemlerinin denetiminde uygulanmak üzere 18/3/2014 tarihli ve 28945 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.
Bağımsız denetim görüşü nedir?
Bağımsız denetim görüşü nedir?
Bağımsız denetim, bir işletmenin ekonomik faaliyetleri sonucunda hazırlanan finansal tablo ve diğer finansal bilgilerin önceden belirlenmiş ölçütlere (örneğin, uluslararası finansal raporlama standartlarına) uygunluğu ve doğruluğunun makul güvence sağlayacak yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtları ile bağımsız …
Olumlu görüş ne demek?
Bağımsız denetçinin finansal tablolara ilişkin görüş oluşturma sorumluluklarının ve denetçi raporunun şekil ve içeriğinin ele alındığı BDS 700 standardında, denetçinin, finansal tabloların tüm önemli yönleriyle geçerli finansal raporlama çerçevesine uygun olarak hazırlandığı sonucuna varması durumunda olumlu görüş; bir …
Sınırlı olumlu görüş ne demek?
Sınırlandırılmış olumlu görüş, finansal tabloların şirketin yetkili kurullarınca düzeltilebilecek aykırılıklar içerdiği ve bu aykırılıkların tablolarda açıklanmış sonuca etkilerinin kapsamlı ve büyük olmadığı durumlarda verilir.