Son Konular

Sartli Gorus ne demek?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Şartlı Görüş ne demek?

Şartlı Görüş Bildirme (Sınırlandırılmış ) Denetçinin incelediği mali tablolar hakkında genel olarak olumlu görüş taşımasına karşın, bazı konularda görüşüne koşul koyması ve bunu açıklaması şeklidir.

Görüş vermekten kaçınma nedir?

Denetçi, görüşüne dayanak teşkil edecek yeterli ve uygun denetim kanıtı elde edemezse ve -varsa- tespit edilmemiş yanlışlıkların finansal tablolar üzerindeki muhtemel etkilerinin önemli ve yaygın olabileceği sonucuna varırsa, görüş vermekten kaçınır.

Olumsuz görüş ne demek?

Olumsuz görüş ne demek?
Olumsuz Görüş nedir? Yasal denetçi tarafından denetim raporunda verilen Olumsuz Görüş, şirketin mali tablolarının, kuruluşun iş uygulamalarına ilişkin 'Doğru ve Adil' görüş göstermediğini ve yanlış beyan edildiğini veya yanlış beyan edildiğini belirtir.

Bağımsız denetçi görüş türleri nelerdir?

Bu kapsamda, 4 tür bağımsız denetim raporu ortaya çıkmaktadır:
- OLUMLU GÖRÜŞ İÇEREN RAPOR:
- OLUMSUZ GÖRÜŞ İÇEREN RAPOR:
- GÖRÜŞ BİLDİRMEKTEN KAÇINILAN RAPOR:
- ŞARTLI GÖRÜŞ İÇEREN RAPOR:

BDS 700 nedir?

BDS 700 Finansal Tablolara İlişkin Görüş Oluşturma ve Raporlama Standardının ilk sürümü, 1/1/2013 tarihinde ve sonrasında başlayacak hesap dönemlerinin denetiminde uygulanmak üzere 18/3/2014 tarihli ve 28945 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Bağımsız denetim görüşü nedir?

Bağımsız denetim görüşü nedir?
Bağımsız denetim, bir işletmenin ekonomik faaliyetleri sonucunda hazırlanan finansal tablo ve diğer finansal bilgilerin önceden belirlenmiş ölçütlere (örneğin, uluslararası finansal raporlama standartlarına) uygunluğu ve doğruluğunun makul güvence sağlayacak yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtları ile bağımsız …

Olumlu görüş ne demek?

Bağımsız denetçinin finansal tablolara ilişkin görüş oluşturma sorumluluklarının ve denetçi raporunun şekil ve içeriğinin ele alındığı BDS 700 standardında, denetçinin, finansal tabloların tüm önemli yönleriyle geçerli finansal raporlama çerçevesine uygun olarak hazırlandığı sonucuna varması durumunda olumlu görüş; bir …

Sınırlı olumlu görüş ne demek?

Sınırlandırılmış olumlu görüş, finansal tabloların şirketin yetkili kurullarınca düzeltilebilecek aykırılıklar içerdiği ve bu aykırılıkların tablolarda açıklanmış sonuca etkilerinin kapsamlı ve büyük olmadığı durumlarda verilir.

Şartlı Görüş, denetçinin incelediği mali tablolar hakkında genel olarak olumlu bir görüş belirtmesine rağmen belirli konularda koşullar ekleyerek bunu açıklaması anlamına gelir. Bu durumda, denetçi mali tabloların bazı yönleriyle ilgili belirli şartların yerine getirilmesi veya belirli durumların düzeltilmesi gerektiğini belirtir.

Görüş vermekten kaçınma, denetçinin yeterli ve uygun denetim kanıtlarına dayanarak görüş oluşturamadığı durumlarda ve olası önemli ve yaygın hataların finansal tablolar üzerinde ciddi bir etkiye sahip olabileceği durumlarda görüş bildirme işleminden kaçınması anlamına gelir. Bu durumda denetçi, görüşünü belirtmekten kaçınarak objektif ve güvenilir bir denetim raporu sunma gerekliliğini dikkate alır.

Olumsuz görüş, yasal bir denetçi tarafından verilen bir görüştür ve denetim raporunda belirtilir. Olumsuz görüş, şirketin mali tablolarının doğru ve adil bir görüş sunmadığını, yanıltıcı olduğunu veya hatalı beyanlar içerdiğini belirtir. Bu tür bir görüş genellikle ciddi hatalar veya eksiklikler bulunduğunda verilir ve şirketin finansal durumu hakkında güvenilir bilgi sağlamadığını gösterir.

Bağımsız denetimde dört temel görüş türü bulunmaktadır:
1. Olumlu Görüş İçeren Rapor
2. Olumsuz Görüş İçeren Rapor
3. Görüş Bildirmekten Kaçınılan Rapor
4. Şartlı Görüş İçeren Rapor

BDS 700, Finansal Tablolara İlişkin Görüş Oluşturma ve Raporlama Standardının ilk sürümüdür. Bu standart, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren başlayan hesap dönemlerinin denetiminde uygulanmak üzere 18 Mart 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bu standart, bağımsız denetim sürecini düzenlemek ve denetim raporlarının hazırlanmasını standartize etmek amacıyla oluşturulmuştur.

Bağımsız denetim, bir işletmenin finansal durumu hakkında hazırlanan raporların önceden belirlenmiş ölçütlere uygunluğunu ve doğruluğunu değerlendiren bir süreçtir. Bu süreçte bağımsız denetçi, yeterli ve uygun denetim kanıtlarına dayanarak finansal tabloların doğru ve güvenilir olduğuna dair bir görüş oluşturur.

Olumlu görüş, bağımsız denetçinin finansal tabloların geçerli finansal raporlama çerçevelerine uygun olarak hazırlandığı sonucuna varması durumunda verdiği görüştür. Sınırlandırılmış olumlu görüş ise, finansal tabloların bazı aykırılıklar içerdiği ancak bu aykırılıkların etkilerinin kapsamlı ve büyük olmadığı durumlarda verilen bir görüştür.

Aile terapisi ne kadar surer?

Ustalik belgesi gerektiren meslekler nelerdir?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.426
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt