Modoratör
Efsanevi Üye
Modemi dinlendirmek gerekir mi?
Sürekli, devamlı modemin açık kalmasında hiçbir zarar yoktur ama ayda bir kere modemi 3 ~ 5 dakika kapatarak modemin yeniden ip almasını sağlamak modem şişmesi olarak bilgisayarcılar arasında bilinen hataları düzeltmek gerekebilir.
Her gün modemi açıp kapatmak zarar verir mi?
Her gün modemi açıp kapatmak zarar verir mi?
Mesela devamlı olarak modemi açıp kapatmak zararlıdır. Çünkü modem açılırken belirli bir voltaj direkt modeme geliyor. Bu da belli bir süre sonra modemin arızalanmasına sebep oluyor.
Modemin fişi çekilmeli mi?
Kısa süreli kapatmaları güç düğmesinden yapabilirsin, uzun sürelerde ve bozuk havalarda (aşırı yağmurlu, gök gürültülü, yıldırımlı, şimşekli vs) ise fişi çekmek daha iyi olur. Ben bu tür sorunlara önlem olarak modemin fişinin çekilmesi taraftarıyım.
Modemle aynı odada uyumak zararlı mı?
Modemle aynı odada uyumak zararlı mı?
Modemi çocuklardan uzak tutun Barış Metin, "Evde modemi çocuklardan uzak tutmak önemli. Modemin kullanılmadığı zamanlarda özellikle gece saatlerinde kapatılmasını öneriyorum. Komşunun modemi çok yüksek bir zarar vermeyecektir ama çocuğun odasında ya da çocuğun odasına yakın modemi kesinlikle tutmamak gerekli.
Modemi gece kapatmak zararlı mı?
Hayır, gelmez. Modemi kapatmak için bir sebep de yok aslında. Pek elektrik harcamıyor. Sadece vakit kaybedilmiş oluyor.
Modem kanser yapar mı?
Modem kanser yapar mı?
Laboratuvar araştırmalarında da elde edilen verilere göre, radyo frekans radyasyonu ve kanser arasında bir bağlantı yok.
Modem her gün kapatılır mı?
Barış Metin, "Evde modemi çocuklardan uzak tutmak önemli. Modemin kullanılmadığı zamanlarda özellikle gece saatlerinde kapatılmasını öneriyorum.
Modemi kapatıp açmak ne işe yarar?
Modemi kapatıp açmak ne işe yarar?
Türk usulü tamirat yöntemi olarak kapatıp açma önerisi size basit gelebilir; fakat modemi kapatıp açmak internet hızlandırma yöntemleri arasında en basit ve en etkili yöntemlerden biri. Çünkü bu yöntemde "güç döngüsü" sayesinde internet hızını etkileyen bilumum problemleri resetleyerek ortadan kaldırabilirsiniz.
Evden yokken modem kapatılmalı mı?
Dr. Barış Metin, "Evde modemi çocuklardan uzak tutmak önemli. Modemin kullanılmadığı zamanlarda özellikle gece saatlerinde kapatılmasını öneriyorum. Komşunun modemi çok yüksek bir zarar vermeyecektir ama çocuğun odasında ya da çocuğun odasına yakın modemi kesinlikle tutmamak gerekli.