- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Kimler öğretmenlik yapabilir?
Madde 6 – Öğretmenler, ek çizelgede belirtilen alanlar itibarıyla bu alanların karşısında gösterilen yükseköğretim programlarından en az lisans mezunu olanlar arasından seçilir. Öğretmenliğe; ek çizelgede yer verilen yükseköğretim programlarından en az lisans düzeyinde mezun olanların atanması esastır.
Hangi bölüm mezunları öğretmen olabilir?
Kimler Sınıf Öğretmenliğine atanabilir? Sınıf öğretmenliğine; yükseköğretim kurumlarının sınıf öğretmenliği ile Üstün Zekâlılar Öğretmenliği programlarından mezun olanlar atanabilmektedir.
Üniversite mezunları öğretmen olabilir mi?
Üniversite mezunları öğretmen olabilir mi?
Fen – Edebiyat Fakültelerinin 4 yıllık lisans programından mezun olan herkes devlet okullarında öğretmenlik yapabilir. 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olanlar ve pedagojik formasyon eğitimi alanlar da ücretli öğretmenlik yapmak için başvuru yapabilir.
Hangi bölüm mezunları ücretli öğretmenlik yapabilir?
Ücretli öğretmenlik için eğitim fakültesi, mesleki eğitim fakültesi, fen fakültesi, edebiyat fakültesi, fen-edebiyat fakültesi, beden eğitimi ve spor yüksekokulu, güzel sanatlar fakültesi, dil ve tarih ve coğrafya fakültesi ve ilahiyat fakültesi mezunlarının başvuruları değerlendiriliyor.
Edebiyat fakültesi mezunları öğretmen olabilir mi?
Edebiyat öğretmeni olmak için 4 yıllık Fen Edebiyat fakültesinden mezun olmak gerekir. Daha sonra KPSS sınavına giren adaylar, devlet okullarında kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlik yapabilir. Bunun dışında üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olanlar, formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapabilir.
Bölüm okuyanlar öğretmen olabilir mi?
Bölüm okuyanlar öğretmen olabilir mi?
Öğretmenlik yapmak isteyen kişiler okudukları bölüm sonrasında bu Pedagojik Formasyon eğitimi alarak yapabilirler.
Adalet dersi hangi okullarda var?
İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gibi üniversiteler ülkemizde adalet bölümünün yaygın olarak tercih edildiği üniversiteler olmaktadır. Bu üniversiteler oldukça iyi bir adalet bölümü eğitimi vermekte olan üniversiteler arasında yer almaktadır.