Son Konular

Kimler ogretmenlik yapabilir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Kimler öğretmenlik yapabilir?

Madde 6 – Öğretmenler, ek çizelgede belirtilen alanlar itibarıyla bu alanların karşısında gösterilen yükseköğretim programlarından en az lisans mezunu olanlar arasından seçilir. Öğretmenliğe; ek çizelgede yer verilen yükseköğretim programlarından en az lisans düzeyinde mezun olanların atanması esastır.

Hangi bölüm mezunları öğretmen olabilir?

Kimler Sınıf Öğretmenliğine atanabilir? Sınıf öğretmenliğine; yükseköğretim kurumlarının sınıf öğretmenliği ile Üstün Zekâlılar Öğretmenliği programlarından mezun olanlar atanabilmektedir.

Üniversite mezunları öğretmen olabilir mi?

Üniversite mezunları öğretmen olabilir mi?
Fen – Edebiyat Fakültelerinin 4 yıllık lisans programından mezun olan herkes devlet okullarında öğretmenlik yapabilir. 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olanlar ve pedagojik formasyon eğitimi alanlar da ücretli öğretmenlik yapmak için başvuru yapabilir.

Hangi bölüm mezunları ücretli öğretmenlik yapabilir?

Ücretli öğretmenlik için eğitim fakültesi, mesleki eğitim fakültesi, fen fakültesi, edebiyat fakültesi, fen-edebiyat fakültesi, beden eğitimi ve spor yüksekokulu, güzel sanatlar fakültesi, dil ve tarih ve coğrafya fakültesi ve ilahiyat fakültesi mezunlarının başvuruları değerlendiriliyor.

Edebiyat fakültesi mezunları öğretmen olabilir mi?

Edebiyat öğretmeni olmak için 4 yıllık Fen Edebiyat fakültesinden mezun olmak gerekir. Daha sonra KPSS sınavına giren adaylar, devlet okullarında kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlik yapabilir. Bunun dışında üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olanlar, formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapabilir.

Bölüm okuyanlar öğretmen olabilir mi?

Bölüm okuyanlar öğretmen olabilir mi?
Öğretmenlik yapmak isteyen kişiler okudukları bölüm sonrasında bu Pedagojik Formasyon eğitimi alarak yapabilirler.

Adalet dersi hangi okullarda var?

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gibi üniversiteler ülkemizde adalet bölümünün yaygın olarak tercih edildiği üniversiteler olmaktadır. Bu üniversiteler oldukça iyi bir adalet bölümü eğitimi vermekte olan üniversiteler arasında yer almaktadır.

Öğretmenlik mesleğiyle ilgili detaylı bilgiler verilen yazınızda "Kimler öğretmenlik yapabilir?", "Hangi bölüm mezunları öğretmen olabilir?" gibi sorulara açıklayıcı cevaplar bulunmaktadır. Öğretmen olmak isteyenlerin hangi şartları sağlamaları gerektiği ve hangi alanlardan mezun olanların öğretmenlik yapabileceği konularına yer verilmiştir.

Öğretmenlik yapmak isteyenler için lisans mezunu olmanın önemli bir şart olduğu belirtilmiştir. Öğretmenliğe atanacak kişilerin belirli yükseköğretim programlarından en az lisans düzeyinde mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca, sınıf öğretmenliği ve Üstün Zekâlılar Öğretmenliği programlarından mezun olanlar da sınıf öğretmeni olarak atanabilmektedir.

Üniversite mezunlarının öğretmenlik yapabilmesiyle ilgili olarak, Fen – Edebiyat Fakültelerinin 4 yıllık lisans programından mezun olan herkesin devlet okullarında öğretmenlik yapabileceği ifade edilmiştir. Ön lisans programlarından mezun olanlar ve pedagojik formasyon eğitimi alanlar da ücretli öğretmenlik için başvuruda bulunabilmektedir. Ücretli öğretmenlik için başvuru yapabilecek bölüm mezunları arasında eğitim fakültesi, mesleki eğitim fakültesi, fen fakültesi, edebiyat fakültesi gibi farklı alanlardan mezun olanlar yer almaktadır.

Edebiyat fakültesi mezunlarının öğretmenlik yapabilmesiyle ilgili olarak, Edebiyat öğretmeni olabilmek için Fen Edebiyat Fakültesi'nden mezun olmanın gerektiği vurgulanmıştır. Bunun dışında Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olanlar, formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapabilmektedir.

Bölüm okuyanların öğretmen olabilmesi için Pedagojik Formasyon eğitimi alması gerektiği belirtilmiştir. Özellikle bölümünün öğretmenlik yapmaya uygun olması durumunda bu eğitimi alan kişiler öğretmenlik yapabilirler.

Son olarak "Adalet dersi hangi okullarda var?" başlığı altında ise ülkemizde adalet bölümü eğitimi veren bazı üniversitelerin örnekleri verilmiştir. İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, Karabük Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gibi üniversitelerin iyi bir adalet bölümü eğitimi sunduğu ifade edilmiştir. Bu üniversiteler, adalet bölümünü tercih eden öğrencilere kaliteli eğitim imkanları sağlamaktadır.

Gorevde yukselme sinavina kimler katilabilir?

Hepatit kan testinde cikar mi?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.426
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt