Son Konular

Extraci ne is yapar?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Extraci ne is yapar?

; gelen telefon aramalarına cevap veren, müşterileri ağırlayan, check in ve check out yapan, müşterilere oda veren, müşterilere güler yüz ile karşılayan otel ve konakla şirketlerinin bel kemiği pozisyonunda görev alan personel görevlileridir.

Otel çalışanlarına yasak var mı?

İçişleri Bakanlığı, bu 19 günlük kapanma döneminde sokağa çıkma yasağından muaf olanların listesini de yayınladı. Buna göre otel personeli sokağa çıkma yasağından muaf olacak ancak seyahat acenteleri sokağa çıkma yasağına dahil. İşte İçişleri Bakanlığı'nın tama kapanmaya ilişkin genelgesi….

Otel müdürü görevi nedir?

Otel müdürü görevi nedir?
Otel Müdürü, çalıştığı otelin konaklama, gelir-gider dengesi ve tedarik gibi birçok işlemini denetleyip yönetmek ile görevli olan kişidir. Otel Müdürleri, bulundukları otelin yöneticisi olması nedeniyle hedeflere ulaşılması ya da hizmet kalitesi gibi konularla ilgili doğrudan işverenin muhatabıdır.

Otel çalışanları tam kapanmadan muaf mı?

Otel çalışanları tam kapanmadan muaf mı?
İçişleri Bakanlığı "tam kapanma" genelgesini yayımladı: İşçiler, profesyonel sporcular, otel çalışanları dahil çok sayıda meslek grubu yasaklardan muaf tutuldu.

Tam kapanmada otelde kalınır mı?

Tam kapanmada oteller ve konaklama tesisleri zorunlu durumkara bağlı seyahat edenlere hizmet verebilmek adına açık olacak.

Otelde hangi bölümler var?

Bir otellerde hangi departmanlar var?
- Ön Büro Resepsiyon Departmanı
- Housekeeping Departmanı
- Yiyecek İçecek Departmanı ve Mutfak Departmanı
- Teknik Servis Departmanı
- Personel ve insan kaynakları Departmanı
- Muhasebe Departmanı
- Satınalma Departmanı
- Satış ve Pazarlama Departmanı

Otel Departman Eğitimleri
- Ön Büro Müdürü
- Muhasebe Müdürü
- Personel Müdürü
- Housekeeper.
- Mutfak Şefi.
- Teknik Müdür.
- Güvenlik Müdürü
- Yiyecek ve İçecek Müdürü

Otel Yöneticiliği Bölümü Nedir?

Otel Yöneticiliği Bölümü Nedir?
Otel Yöneticiliği, temel olarak teknoloji ve işletme ağırlıklı eğitim yapan, dört yıllık bir lisans programıdır. Ülkemizde sadece Özyeğin Üniversitesi'nde bulunan bu bölümün eğitim dili İngilizce'dir. Bölümün eğitim hedefi, otel işletmeciliğinin geleceğini kurabilecek yetkinlikte yöneticiler yetiştirmektir.

Extraci pozisyonu, otel ve konaklama şirketlerinde görev alan önemli bir pozisyondur. Bu pozisyonda çalışanlar genellikle telefon aramalarına cevap verir, müşterileri ağırlar, check-in ve check-out işlemlerini gerçekleştirir, odalar tahsis eder ve misafirleri güleryüzle karşılar. Genel olarak otel ve konaklama tesislerinin bel kemiği konumundaki Extraciler, misafirlerin konforunu ve memnuniyetini sağlamak için önemli görevler üstlenirler.

Otel çalışanlarına kısıtlamalar getiren dönemlerde, genellikle bazı istisnalar söz konusu olabilmektedir. Örneğin, içişleri bakanlığının yayınladığı genelgelerde belirli meslek grupları arasında ayrım yapılabilmektedir. Bu nedenle, otel çalışanlarının sokağa çıkma yasağından muaf olup olmadığına dair belirli düzenlemeler olabilir. Ancak, seyahat acentesi çalışanları gibi bazı meslek grupları kısıtlamalardan etkilenebilir.

Otel müdürünün görevleri arasında otelin genel işleyişi ile ilgili denetimlerin yapılması, gelir-gider dengesinin yönetilmesi, tedarik süreçlerinin kontrol edilmesi gibi sorumluluklar yer alır. Otel müdürleri, otelin yöneticisi konumunda oldukları için hedeflere ulaşılması, hizmet kalitesinin sağlanması gibi konularda doğrudan işverenin muhatabıdır.

Tam kapanma dönemlerinde oteller ve konaklama tesisleri genellikle zorunlu seyahatler için açık olabilir. Bu dönemde otelde konaklama yapmak isteyenlerin belirli koşullar çerçevesinde hizmet alabileceği düşünülebilir. Ancak, genel olarak seyahat kısıtlamaları ve hijyen kuralları göz önünde bulundurularak otelde kalınması durumu değerlendirilmelidir.

Otel içerisindeki farklı bölümler ve departmanlar, otel işletmeciliğinin farklı alanlarında hizmet vermektedir. Ön büro resepsiyon departmanı, housekeeping departmanı, yiyecek içecek departmanı, mutfak departmanı, teknik servis departmanı, insan kaynakları departmanı, muhasebe departmanı, satınalma departmanı, satış ve pazarlama departmanı gibi farklı birimler otellerde faaliyet göstermektedir.

Otel yöneticiliği bölümü ise genellikle işletme ve turizm odaklı eğitim veren dört yıllık lisans programıdır. Öğrencilere genellikle otel işletmeciliği, misafir ilişkileri, yönetim becerileri gibi konularda eğitim verilir ve otelcilik sektöründe yöneticilik pozisyonlarına hazırlık yapar. Özyeğin Üniversitesi gibi bazı üniversitelerde İngilizce dilinde eğitim verilen otel yöneticiliği bölümü, sektörde lider yetkinliklere sahip yöneticiler yetiştirmeyi amaçlar.

DSL isigi neden yanmaz?

Turkiye Cin tren yolu nerelerden geciyor?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.436
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt