Modoratör
Efsanevi Üye
Extraci ne is yapar?
; gelen telefon aramalarına cevap veren, müşterileri ağırlayan, check in ve check out yapan, müşterilere oda veren, müşterilere güler yüz ile karşılayan otel ve konakla şirketlerinin bel kemiği pozisyonunda görev alan personel görevlileridir.
Otel çalışanlarına yasak var mı?
İçişleri Bakanlığı, bu 19 günlük kapanma döneminde sokağa çıkma yasağından muaf olanların listesini de yayınladı. Buna göre otel personeli sokağa çıkma yasağından muaf olacak ancak seyahat acenteleri sokağa çıkma yasağına dahil. İşte İçişleri Bakanlığı'nın tama kapanmaya ilişkin genelgesi….
Otel müdürü görevi nedir?
Otel müdürü görevi nedir?
Otel Müdürü, çalıştığı otelin konaklama, gelir-gider dengesi ve tedarik gibi birçok işlemini denetleyip yönetmek ile görevli olan kişidir. Otel Müdürleri, bulundukları otelin yöneticisi olması nedeniyle hedeflere ulaşılması ya da hizmet kalitesi gibi konularla ilgili doğrudan işverenin muhatabıdır.
Otel çalışanları tam kapanmadan muaf mı?
Otel çalışanları tam kapanmadan muaf mı?
İçişleri Bakanlığı "tam kapanma" genelgesini yayımladı: İşçiler, profesyonel sporcular, otel çalışanları dahil çok sayıda meslek grubu yasaklardan muaf tutuldu.
Tam kapanmada otelde kalınır mı?
Tam kapanmada oteller ve konaklama tesisleri zorunlu durumkara bağlı seyahat edenlere hizmet verebilmek adına açık olacak.
Otelde hangi bölümler var?
Bir otellerde hangi departmanlar var?
- Ön Büro Resepsiyon Departmanı
- Housekeeping Departmanı
- Yiyecek İçecek Departmanı ve Mutfak Departmanı
- Teknik Servis Departmanı
- Personel ve insan kaynakları Departmanı
- Muhasebe Departmanı
- Satınalma Departmanı
- Satış ve Pazarlama Departmanı
Otel Departman Eğitimleri
- Ön Büro Müdürü
- Muhasebe Müdürü
- Personel Müdürü
- Housekeeper.
- Mutfak Şefi.
- Teknik Müdür.
- Güvenlik Müdürü
- Yiyecek ve İçecek Müdürü
Otel Yöneticiliği Bölümü Nedir?
Otel Yöneticiliği Bölümü Nedir?
Otel Yöneticiliği, temel olarak teknoloji ve işletme ağırlıklı eğitim yapan, dört yıllık bir lisans programıdır. Ülkemizde sadece Özyeğin Üniversitesi'nde bulunan bu bölümün eğitim dili İngilizce'dir. Bölümün eğitim hedefi, otel işletmeciliğinin geleceğini kurabilecek yetkinlikte yöneticiler yetiştirmektir.