Son Konular

Zulfu Livaneli - Ada..

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Bir kıyıdan baktım dunyaya
Ellerimde tuz avcumda sedef avcumda sedef
Bir mavilik bir acıklık ozgurluk hasreti yureğime vuruyor
Nerede nerde insanlar
Dunyayı guzellik kurtaracak
Bir insanı sevmekle başlayacak herşey
O uzuntu birden gelir
Yağmurlu havalrda havalarda
Yeniden kurarım ben dunyayı
Kederlerden Kederlerden
Kimseler aşık değilmi Bu şehirde
Hava martılar
Işıklı şehir sarhoş ediyor beni
Yosun kokusu hilesiz kucaklamak istiyorum
Kucaklamak dunyayı şehri ve seni

Bu dizeler, Zülfü Livaneli'nin Ada adlı eserinden alınmıştır. Livaneli'nin şiirsel anlatımı ve derin duygularıyla örülmüş bu dizelerde, doğaya, insanlığa ve aşka dair çeşitli temalar işlenmektedir. Doğanın güzellikleri ile insanların duygu dünyasının iç içe geçtiği bu dizelerde, insan sevgisinin dünyayı güzelleştirmeye yeteceğine dair bir umut ve inanç vurgulanmaktadır. Yaşanan hüzünlerin ardından tekrar dualarla, sevgiyle ve umutla dünyayı inşa etmeye, güzelleştirmeye yönelik bir çaba ve kararlılık ifade edilmektedir. Livaneli'nin Ada eserindeki bu dizeler, insanın içsel yolculuğu, çevreye duyduğu özlem ve insan sevgisi üzerine derin düşündürücü ve etkileyici bir içerik sunmaktadır.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Ozgun - Acıyı Ceken Anlar

Ayna - Ada Vapuru

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt