Editör
Efsanevi Üye
Yayın hakkı ne demektir?
Yayma hakkı: Eser sahibi, eserin aslını veya çoğaltmış olduğu nüshalarını kiralamak, ödünç vermek, satmak veya diğer yollarla dağıtmak hakkına sahiptir.
Yayın kuruluşlarının mali hakları nelerdir?
Yayın kuruluşlarının mali hakları nelerdir?
Eser sahibinin mali hakları
- İşleme hakkı Bir eserden işlemek suretiyle faydalanma hakkı münhasıran eser sahibine aittir.
- Çoğaltma hakkı
- Yayma hakkı
- Temsil hakkı
- İşaret, ses ve görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı
- Pay ve Takip hakkı
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Nedir?
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Nedir?
Bu Kanunun amacı ilim ve edebiyat, musiki, güzel sanatlar veya sinema eserleri üzerindeki manevi ve mali hakları belirlemek, korumak, bu ürünlerden yararlanma şartlarını düzenlemek, öngörülen esas ve usullere aykırı yararlanma halinde yaptırımları tespit etmektir. …
Telifleri ne demek?
Kişinin her türlü fikri emeği ile meydana getirdiği ürünler üzerinde hukuken sağlanan haklardır. Telif hakkı (İngilizce: copyright), bir kişi ya da kişilerin her türlü fikrî emeği ile meydana getirdiği bilgi, düşünce, sanat eseri ve ürününün kullanılması ve kopyalanması ile ilgili hukuken sağlanan haklardır.
Eser hakları nelerdir?
Eser hakları nelerdir?
Alenileşmiş eserden ötürü eser sahibine tanınan faydalanma hakkı ise aşağıda saydığımız mali haklardan ibarettir.
- İşleme Hakkı
- Çoğaltma Hakkı
- Yayma Hakkı
- Temsil Hakkı
- Eserin Umuma İletim Hakkı
- Umuma Arz Yetkisi.
- Adın Belirtilmesi Salahiyeti.
- Eserde Değişiklik Yapılmasını Menetmek.
Eser sahibinin mali hakları nelerdir?
Eser sahibinin mali hakları nelerdir?
Eser sahibinin altı tane mali hakkı vardır. FSEK madde 21 ila 25 ve 45'te düzenlenen bu haklar işleme hakkı, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, temsil hakkı, umuma iletim hakkı ile pay ve takip hakkıdır.
Bir fikir veya sanat eserini meydana getiren kişinin bu eserden doğan haklarına ne denir?
Eser sahibinin hakları 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunmaktadır. Buna genel olarak telif koruması diyoruz.
Eser olmanın şartlarından biri olan genel şart nedir?
Eser olmanın şartlarından biri olan genel şart nedir?
Eser Sayılmanın Şartları Eser onu meydana getiren kişinin özelliklerini taşımalıdır. Eser maddi varlığa sahip olmalıdır. Eser kanunda sayılan eser türlerinden birine dahil olmalıdır.