Son Konular

Yavuz Bingol - Ağlama Yar

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Ağlama yar ağlama
Mavi yazma bağlama
Mavi yazma tez solar
Ciğerimi dağlama
Elmada al olaydın
Selvide dal olaydın
Bana gore yar mı yok
İstedim sen olaydın
Elma al olanda gel
Ayva nar olanda gel
Hasta duştum gelmedin
Bari can verende gel
Bugun ayın ucudur
Girme bostan icidir
Dudakların bal kaymak
Dilin badem icidir

Ağlama yar ağlama, bu türküde duygusal bir hava hakim. Şarkının sözleriyle insanın içini bir hüzün kaplıyor. Sevdiğinden ayrı düşmüş birinin çektiği sıkıntılar ve özlem teması şarkıda geçiyor. Mavi yazma bağlama, elmada al olaydın, bana gore yar mı yok gibi sözlerde sevgilinin özlem ve ayrılık acısını anlatıyor.

Şarkının içinde doğanın güzellikleri de kullanılmış. Selvide dal olaydın, elma al olaydın gibi doğa ile sevgiliyi birleştirerek aşkın özlemini dile getiriyor.

Son bölümdeyse, hasta düştüm gelmedin, bari can verende gel gibi kelimeler aşk acısının derinliğini ve çaresizliğini anlatıyor.

Bugün ayın ucu dur, girme bostan içi dir gibi cümleler ise aşk acısının derinliklerinde kaybolmuş birinin hissettiklerini yansıtıyor. Dudakların bal kaymak, dilin badem içidir gibi sözler ise sevgilinin özlenen tatları, özlenen dokunuşlarla anlatıyor.

Genel olarak, şarkıda aşkın acı yönü, özlemler ve ayrılık acıları yoğun bir şekilde hissediliyor. Yavuz Bingöl'ün sesinden dinlemek duyguları daha da güçlendiriyor.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Mahsun Kırmızıgul - Ağlama Sen

Soner Arıca - Ağlama Yarim

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt