- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yardımcı kelimesi nasıl kısaltılır?
Öncelikle olumlu yanından söz etmek gerekirse bu yolla ya- pılan kısaltmalar, birkaç harfle kelimenin bütünü hakkında fikir vermeyi sağlamaktadır: yrd. [yardımcı], zf. [zarf], Ütğm. [Üsteğmen] gibi. Ancak bu yolla aynı kelime için birden fazla kısaltma da ortaya çıkabilmektedir.
DK nasıl yazılır?
DAKİKA NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı "dakika" olarak yazılır. Aşağıda cümle içerisinde doğru örnekleri görebilirsiniz.
DOĞRU YAZIMI. Gelenekleşmiş olan T.C. ( Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz. Örnek kullanım: "T.C.
Hakkında nasıl kısaltılır mail?
Samimi olmayan kişilerle yapılan yazışmalarda kullanılan kısaltma, profesyonel iş hayatında maillerde sıklıkla yer alır. Peki, fyi açılımı nedir? Kısaltma, "For your information" kalıbının kısaltmasıdır. Fyi mailde ne demek diye soranlar, "bilgi için" ve "bilginize" yanıtını alır.
Yrd Doç nasıl yazılır?
Yardımcı Doçent Doktor olarak bilinen akademik unvan, Yükseköğretim Kurulu tarafından Doktor Öğretim Üyesi / Dr. Öğr. Üyesi olarak değiştirilmiştir.
Yardımcı Doçent kalktı mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 7100 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, "yardımcı doçentlik" kadrosu yerine "doktor öğretim üyesi" kadrosu ihdas edildi.
Saat ve dakika nasıl yazılır?
Saatler ve dakikalar metin içinde yazıyla da yazılabilir: saat dokuzu beş geçe, saat yediye çeyrek kala, saat sekizi on dakika üç saniye geçe, mesela saat onda vb.
İlk satıra "T.C." kısaltması, ikinci satıra kurum ve kuruluşun adı büyük harflerle, üçüncü satıra ise ana kuruluşun ve birimin adı küçük harflerle ortalanarak yazılır. Başlıkta yer alan bilgiler üç satırı geçemez.
T.C. Kısaltmasında neden nokta var?
Eğer kısaltmanın açılımının okunması zorunlu ise harflerin arkasına nokta konulur. Tıpkı "T.C." örneğinde olduğu gibi. Dolayısıyla bunu "TeCe" olarak değil "Türkiye Cumhuriyeti" açılımıyla seslendirmek gerekir.