- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Iskele kelimesi hangi alanda kullanılır?
iskele için 5 adet anlam bulundu. Deniz taşıtlarının yanaştığı, çoğu tahta ve betondan yapılmış, denize doğru uzanan yer. Kıyıya yanaşan deniz aracına doğru uzatılan eğreti küçük köprü veya gemiye çıkmayı sağlayan merdiven. Vapur uğrağı olan şehir veya kasaba.
Iskele hangi dilden gelir?
İskele kelimesi İtalyanca kökenlidir.
Iskele neye denir?
İskele, deniz taşıtlarının sol tarafını ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Büyük yelkenli teknelerde, gemilerde, liman veya marina girişlerinde kolay tanımlanabilmesi maksadıyla kırmızı renkte iskele borda feneri kullanılır. Ayrıca deniz taşıtlarının yanaştığı, karadan denize uzanan yapılara da iskele denir.
Rıhtım ve iskele arasındaki fark nedir?
Kıyıya da bağlantısı olan bu tür rıhtımlara mendirek (warf) denir. Bir de denize veya akarsuyun kıyısına dik olarak kazıklar üzerinde yerleştirilen platform biçimi rıhtımlar vardır ki, bunlara da iskele (pier) denir.
Cephe iskelesi nedir?
"Cephe iskelesi" olarak da adlandırılan inşaat iskeleleri, binaların dış cephesindeki tüm işlerin emniyetli ve süratli bir şekilde yapılmasını sağlar. Yapının büyüklüğüne göre farklı ölçülerde kurulabilen sistemler, çalışmayı kolaylaştırır.
Eğreti üstünkörü ne demek?
Uyumsuz, yakışmamış. Üstünkörü, ciddiye almadan.
Rıhtım terim midir?
Rıhtım Coğrafya Terimi Olarak Rıhtım: Bir akarsu ya da deniz kıyısında doldurularak yapılmış, gemilerin indirme bindirme ya da yükleme, boşaltma yapabileceği yer.
Denizcilikte Rıhtım nedir?
Akarsu ve deniz kıyılarına yolcu indirme bindirme veya eşya yükleme boşaltma maksadı ile sonradan yapılan yer. Rıhtım, taşların beton ile suyun önünde set teşkil edecek şekilde inşa edilmesiyle yapılır. Sığ sulara gemilerin yanaşabilmesi için kıyıya paralel ve belli bir derinlik kazanılacak mesafede rıhtım inşa edilir.