- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yansıtıcı yazı ne demek?
Yansıtıcı Yazma, geçmiş deneyimlerin kişinin görüş ve yaklaşımlarında ne şekilde bir değişim gerçekleştirmiş olduğunun anlatıldığı değerlerin, duyguların, yorumların ve kişisel bir dilin kullanıldığı bir yazım türüdür.
Yansıtıcı dikkat nedir?
Yansıtıcı Düşünme, kabaca yaptıklarınızı neden ve nasıl yaptığınızı, ayrıca neden yaptığınız şekilde yaptığınızı ve nasıl daha iyi yapabileceğinizi sorgulamaktır.
Yansıtıcı düşünme etkinliği nedir?
Yansıtıcı düşünme ilk kez Dewey tarafından ortaya atılmıştır. Dewey yansıtıcı düşünmeyi; "herhangi bir inancın veya bilginin, detaylı, kesin ve sürekli bir şekilde incelenmesi" şeklinde tanımlamaktadır (Dewey, 1910, 5).
Yansıtıcı uygulama nedir?
Yansıtıcı uygulama ise düşün- menin daha düzenli bir şekilde organize edilmiş halidir. Yansıtıcı uygulama kişisel gelişim amacıyla kullanılır. Örneğin performansın kişisel olarak, sosyal olarak ve psi- kolojik olarak değerlendirilmesi amacıyla kullanılabilir (Malthouse ve Roffey-Barent- sen, 2013).
Yansıtıcı değerlendirme ne demek?
Yansıtıcı düşünme, bir inanç veya bir bilginin; onu destekleyen temellerin ışığında ve dahası nasıl bir yönelimde bulunacağını önceden öngörerek etkin, tutarlı olarak ve dikkatle değerlendirilmesidir (De-wey, 1933).
Yansıtıcı öğrenme ne demek?
yansıtıcı düşünme hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin, öğrenme süreçlerinin vazgeçilmez bir unsurudur. yansıtıcı düşünme; hipotezler oluşturma, hipotezler üzerinde çalışma ve test etme, tümevarım yoluyla veri toplama ve tümdengelimci yaklaşımla sonuçlara ulaşmayı içeren bir üst düzey düşünme becerisidir.
Yansıtıcı öğretim ne demek?
Yansıtıcı öğretim, başkalarının duygularına önem vermeyi ön plana çıkaran, öğretimde yapılandırmacılığı önemseyen bir sorgulama yaklaşımı ve yaratıcı sorun çözme etkinlikleri olarak tanımlanır (Yorulmaz, 2006).
Yansıtıcı değerlendirmenin amacı nedir?
Yansıtıcı düşünme Dewey'in öncülerinden olduğu pragmatik felsefenin ağırlıklı hedeflerinden biridir. Yansıtıcı düşünme, bir inanç veya bir bilginin; onu destekleyen temellerin ışığında ve dahası nasıl bir yönelimde bulunacağını önceden öngörerek etkin, tutarlı olarak ve dikkatle değerlendirilmesidir (De-wey, 1933).
Yansıtıcı düşünme ve yansıtıcı öğretim nedir?
Yansıtıcı öğretim, başkalarının duygularına önem vermeyi ön plana çıkaran, öğretimde yapılandırmacılığı önemseyen bir sorgulama yaklaşımı ve yaratıcı sorun çözme etkinlikleri olarak tanımlanır (Yorulmaz, 2006). Yansıtıcı öğretim araştırmaya dayalıdır ve sistematik olarak deneyimlerin sorgulanmasıyla başlar.