- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yalın Uygulamalar nedir?
Yalın uygulamaların esas amacı, işletmelerde sıklıkla görülen israfları azaltmaya ve ortadan kaldırmaya çalışmaktır. Bu israfların sürekli olarak azaltılmaya ve ortadan kaldırılmaya çalışılması, maliyetlerde ve çevrim sürelerinde büyük azalışlarla sonuçlanmaktadır (Alukal, 2003: 30).
Yalın üretim hangi durumlarda kullanılır?
Yalın üretimin amacı, işletmenin israfını azaltarak müşterinin talebine duyarlı olmayı sağlamaktır. Yalın üretim müşterinin istediği kadar hızlı ve en düşük maliyetle ürün ve hizmetleri üretmeyi amaçlamaktadır.
Yalın teknikler nelerdir?
YALIN ÜRETİM TEKNİKLERİ
Yalın üretim sistemi hangi ülkede?
Bugün bizim yalın üretim diye adlandırdığımız üretim ve yönetim sisteminin temel ilkeleri, ilk kez 1950'lerde Toyoda ailesinin bireylerinden mühendis Eiji Toyoda ve beraber çalıştığı deha, mühendis Taiichi Ohno'nun öncülünde, Japon Toyota firmasında atılmıştır.
Yalın üretim hizmet sektöründe işe yarar mı?
Yalın dönüşüm sadece üretim sektöründe değil aynı zaman zamanda hizmet sektöründe de başarıyla uygulanır, çünkü Yalın Dönüşüm bir işletme stratejisidir. Müşteri, çalışan ve işveren memnuniyeti artırır. Daha kaliteli hizmet verilmesini sağlar.
Yalın üretim sistemlerinin faydaları nelerdir?
YALIN ÜRETİM 'İN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR;
Yalın üretim teknikleri 5S nedir?
5S, organizasyonlarda kaliteli bir çalışma ortamı oluşturmak ve sürekliliğini sağlamak için geliştirilen bir tekniktir. Çalışma koşullarını performans, konfor, güvenlik ve temizlik açılarından en iyileme amacı güder. Ayrıca temiz ve organize bir çalışma ortamı sağlayarak israfın ve değişkenliğin azalmasını sağlar.
Yalın üretim sistemi ilk hangi ülkede geliştirilmiştir?