Son Konular

Ulastirma modellerinin temel amaci nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Ulaştırma modellerinin temel amacı nedir?

Ulaştırma modelleri, üretilen malların belirli hedeflere minimum maliyetle gönderilmesini amaçlayan, doğrusal programlama modellerinin özel bir türüdür. Amaç, üretim merkezlerinden dağıtım merkezlerine mallar dağıtılırken, bir işi minimum maliyetle gerçekleştirmektir.

Ulaştırma tablosu nedir?

Modelin amacı, tüm arz ve talep kısıtlarını sağlayan, ayrıca toplam taşıma maliyetlerini minimum kılan xij bilinmeyen miktarlarını belirlemektir. Ulaştırma modellerinin gösterimi için ulaştırma tabloları kullanılır. Aşağıda bir ulaştırma tablosu örneği verilmiştir.
Dağıtım maliyeti ne demek?
Malların üretim merkezinden tüketiciye ulaştırılması amacıyla yapılan giderler.
Vogel yaklaşım yöntemi nedir?
VAM yöntemi (Vogel's Approximation Method) ulaşım sorununun ilk uygulanabilir çözümünü hesaplayabilmek için kullanılan işlemdir. Genellikle en iyi çözümü verir. Adım1: Her satır ve sütun için ceza(penalty) değerleri belirlenir.(Her satır ve sütundaki en küçük birim maliyetinden, ikinci küçük birim maliyeti çıkarırız.)

Kuzey batı köşesi yöntemi nedir?

• Kuzey Batı Köşe Yöntemi Bu yönteme göre, öncelikle tablonun sol-üst (kuzey-batı) köşesindeki ilk hücresine sunum ve istem olanakları göz önüne alınarak en fazla yükleme yapılır. Eğer, sunum miktarında artmış bir değer varsa, bu da ilk hücrenin sağındaki hücreye gönderilir.

Macar algoritması nedir?

Macar algoritması bilgisayar bilimleri literatüründe en çok bilinen yöntemlerden birisidir. Bu yöntem ile maliyet matrisi her adımda sistematik bir şekilde yeni bir indirgenmiş matrise dönüştürülerek atama problemine çözüm getirilmektedir.
Doğrusal programlama ne demek?
Doğrusal programlama, kaynakların optimum kullanımını araştıran bir tekniktir. Bir doğrusal programlama modeli, kaynakları belirli bir alana daraltan "kısıt denklemlerini" ve sonuçta ulaşılmak istenen "amaç fonksiyonunu" içermelidir. Tüm değişkenleri süreklidir.

PISA sinavlarinda ogrenciler neden basarisiz oluyoruz?

Yalin Uygulamalar nedir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt