Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
Yalın Nerden Nereye 2019
Yalın 2019 albumu Nerden Nereye şarkı sozleri
Ben senin terk ettiğin hayatla hala
Ustumde kokun inatla burda
Bazı şeylerden hemen kurtulmakla
Bir gunaha ortak olmak
Bir buyuk destana ihanet
Hatta bir cinayet aynı galiba
Sana ilk gun soylediğim bugun gercek oldu
Yanyana iki can hic tanışmıyor gibi
Dost kalmayı bilen
Hic aşık olmuş mu
Kafamda boyle sorularla
Kafamda boyle sorularla
Nerden nereye ah aşkım
Bizden geriye kalana bir turlu alışmadım
Sen don geriye diye
Yokluğunla tanışmadım
Nasıl olur diye diye
Elimden kayıyor gore gore
Yalın'ın 2019 yılında yayımladığı "Nerden Nereye" adlı şarkısının sözleriyle ilgili detaylı bir açıklama yapabilirim:
"Ben senin terk ettiğin hayatla hala
Üstümde kokun inatla burda
Bazı şeylerden hemen kurtulmakla
Bir günaha ortak olmak
Bir büyük destana ihanet
Hatta bir cinayet aynı galiba"
Bu kısmında şarkının anlatısına göre, şarkıcı eski sevgilisinin yokluğuyla baş etmeye çalışıyor ancak onun bıraktığı izler hala hayatında varlığını sürdürmekte. Bu durum bir yandan hemen terkedilen şeylerden sıyrılmakla ilgili bir mücadeleyi de anlatmakta. Şarkıda geçen "bir günaha ortak olmak, bir büyük destana ihanet" ve "hatta bir cinayet aynı galiba" ifadeleri ise duygusal bir anlam taşıyarak şarkıcının yaşadığı acı ve pişmanlığı vurgulamaktadır.
"Sana ilk gün söylediğim
Bugün gerçek oldu
Yan yana iki can hiç tanışmıyor gibi
Dost kalmayı bilen
Hiç aşık olmuş mu
Kafamda böyle sorularla
Kafamda böyle sorularla"
Bu bölümde ise şarkıcının eski sevgilisiyle yaşadığı ilişkinin başlangıcına ve sonunu düşündüğü anlar betimleniyor. Bir zamanlar sevdiği kişinin nasıl biri olduğunu sorgulamakta ve bu ilişkinin sona eriş biçimine kafa yormaktadır. "Dost kalmayı bilen hiç aşık olmuş mu" şeklindeki cümle ise duygusal bir çıkışa işaret ederek eski sevgilisinin gerçek hisleri hakkında bir sorgulama içermektedir.
"Nerden nereye ah aşkım
Bizden geriye kalanı bir türlü alışamadım
Sen dön geriye diye
Yokluğunla tanışamadım
Nasıl olur diye diye
Elimden kayıyor göre göre"
Şarkının nakarat kısmında ise şarkıcının eski sevgilisiyle geçen zamanı ve yaşadığı duyguları ifade ederken, onun yokluğuna alışamadığını ve geri dönüşü dilemekte. "Nasıl olur diye diye, elimden kayıyor göre göre" ifadeleri ise bir sevdanın içinde kaybolurken yaşanan karmaşık duyguları yansıtıyor.
Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.