Modoratör
Efsanevi Üye
Veritabanını kimler kullanır?
Özellikle devlet kurumlarında kullanılan bu sistem ile birçok veri rahatlıkla saklanabilmektedir. Belirli bir düzene göre uyarlanan bu sistemi birçok kuruluş kullanıyor. Db sayesinde milyonlarca kişinin bilgisine kısa süre içerisinde ulaşılmaktadır.
Bir veritabanının temel fonksiyonları nelerdir?
Bir veritabanının temel fonksiyonları nelerdir?
Veritabanı yönetim sisteminin gerçekleştirdiği işlevler;
- Veritabanının tanımlanması
- Veritabanının oluşturulması
- Veritabanı üzerinde işlem yapmak.
- Verinin bakımı ve sürekliliği.
- Veritabanını genişletmek.
Oracle ile neler yapılabilir?
Oracle kompleks veya çok miktarda olan verilerin emniyetli bir ortam içerisinde korunabildiği, bahsedilen bilgilerin parça şeklinde değil de bir bütün biçiminde tutulabildiği, hızlı bir biçimde birden fazla kullanıcının arzu ettiği bilgiye ulaşmasını sağlayabileceği bir veri tabanı yazılım programı olmaktadır.
Ilişkisel veritabanının özellikleri nelerdir?
Ilişkisel veritabanının özellikleri nelerdir?
Dört önemli özellik ilişkisel veritabanı işlemlerini tanımlar: atomisite, tutarlılık, izolasyon ve dayanıklılık. Bunlar İngilizce'de hep birlikte ACID kısaltmasıyla anılır. Atomisite tam bir veritabanı işlemini oluşturan tüm unsurları tanımlar.
Veri tabanı hangi alanlarda gereklidir?
Bilgisayarlar veritabanının sıklıkla kullanıldığı yerlerdir ancak veritabanı sadece bilgisayarlarda kullanılmamaktadır. İnternet ortamındaki sözlüklerde, hastanelerde, cep telefonlarında, otomasyon hizmetlerinde veritabanı kullanılmaktadır. İnternet üzerinde yer alan tüm bilgiler de veritabanına kayıt edilmektedir.
Veri tabanı türleri nelerdir?
Veri tabanı türleri nelerdir?
Veri Tabanı (Database) Türleri Nelerdir?
- Dağıtık Veritabanı (Distributed Database)
- İlişkisel Veritabanı (Relational Database)
- Merkezi Veritabanı (Centralized Database)
- Bulut Veritabanı (Cloud Database)
- Nesneye Yönelik Veritabanı (Object Oriented Database)
- Açık Kaynak Veritabanı (Open Source Database)
SQL fonksiyonları nelerdir?
Sql Serverda 4 çeşit fonksiyon kavramı vardır.Bunlar;
- Scalar-Valued Function.
- Table-Valued Function.
- Aggragate Function.
- System Function.
Oracle nerelerde kullanılır?
Oracle nerelerde kullanılır?
Veritabanı merkezli uygulama geliştirmelerinde ve web tabanlı yazılımlarda kullanılır. Veritabanı üzerinde çalışan ve ayrıca bir Application server kurulumuna gerek duymayan Oracle yazılımıdır. Oracle veritabanı farklı standartlar altında kullanıcılara sunulur.
Oracle ne iş yapar?
Veritabanı, uygulama geliştirme araçları, uygulama sunucusu ve de iş uygulamaları alanlarında yazılım çözümleri bulunmaktadır.
Ilişkisel veritabanı yönetim sistemi nedir?
Ilişkisel veritabanı yönetim sistemi nedir?
İlişkisel veri tabanı yönetim sistemi (İVTYS, İngilizce: Relational Database Management System kısaca RDBMS), verilerin tablolarda satır ve sütunlar hâlinde tutulduğu ve yüksek bir veri tutarlılığına sahip veri depolama sistemidir.
RDBMS yazılımları nelerdir?
RDBMS, İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi anlamına gelir. Açılımı "Relational Database Management System"dir. RDBMS, SQL ve MS SQL Server, IBM DB2, Oracle, MySQL ve Microsoft Access gibi tüm modern veritabanı sistemleri için temel oluşturur.
Veri tabanı programları ne işe yarar?
Veri tabanı programları ne işe yarar?
Veritabanı, herhangi bir konuda birbiriyle ilişkili olan verilerin düzenli bir biçimde muhafaza etmemizi (depolamamızı) ve kullanmamızı sağlayan depolama ortamıdır. Kısaca bir bilgi verilmesi gerekirse; Veritabanları, veriler topluluğudur.
Veri tabanı programları nelerdir?
Veri tabanları, veri tabanı yönetim sistemleri aracılığıyla oluşturulur ve yönetilir. Bu sistemlere; Microsoft Access, MySQL, IBM DB2, Informix, Interbase, Microsoft SQL Server, PostgreSQL, Oracle ve Sysbase örnek olarak verilebilir.