Son Konular

Ventolin hava hamilelikte kullanilir mi?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Ventolin hava hamilelikte kullanılır mı?

Astım tedavisinde kullanılan ilaçların gebelik ve bebek üzerinde zararlı etkileri gösterilmemiştir ve bu nedenle güvenli olarak kabul edilirler. Asıl korkulması gereken; kontrol edilemeyen astımın neden olduğu bebekteki zararlı etkilerdir.

Foster ilaç hamilelikte kullanılır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Hamilelikde FOSTER kullanımına ilişkin klinik bilgiler bulunmamaktadır. Doktorunuz aksini söylemedikçe hamile iseniz, hamile kalmayı planlıyorsanız ya da hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız FOSTER kullanmayınız.

Hamilelikte astım bebeğe zarar verir mi?

Hamilelikte astım bebeğe zarar verir mi?
Astımın şiddeti ne kadar büyükse bebeğin oksijenlenmesi o kadar zayıf olur ve bu da rahim içi büyümeyi olumsuz etkiler. Bu gibi gebeliklerde düşük riski fazladır ve sık solunum yolu enfeksiyonları gözlenmektedir. Dolayısıyla gebelikte astım mutlaka tedavi edilmeli ve kontrol altında tutulmalıdır.

Pulmicort gebelikte kullanılır mı?

Budesonid anne sütüne geçer. Ancak PULMİCORT TURBUHALER'in tedavi edici dozlarında emzirilen bebeğe etkisi olması beklenmez. PULMİCORT TURBUHALER emzirme döneminde kullanılabilir.

Hamile kadın astım ilacı kullanabilir mi?

Astım tedavisinde kullanılan ilaçların gebelik ve bebek üzerinde zararlı etkileri gösterilmemiştir ve bu nedenle güvenli olarak kabul edilirler. Asıl korkulması gereken kontrol edilemeyen astımın neden olduğu bebekteki zararlı etkilerdir.

Hamilelikte astım nasıl tedavi edilir?

Hamilelikte astım nasıl tedavi edilir?
Dolayısıyla gebelikte iyi bir astım kontrolü sağlanmalı, ilaçlar düzenli kullanılmalı ve hasta uyumu sağlanmalıdır. Hamilelikte bir çok ilacın farmakokinetiği ve absorpsiyon oranları değişmekle birlikte gebelikte astım tedavisi açısından gereken ilaçlar için herhangi bir doz ayarlamasına gerek yoktur.

PULMICORT yan etkileri nelerdir?

Nadir durumlarda inhale kortikosteroidlerle tedavinin daha genel yan etkileri görülebilir. Yorgunluk, baş ağrısı, mide bulantısı veya kusma meydana gelirse bunlardan şüphe edilebilir. Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

Merhaba! Astım tedavisinde kullanılan ilaçların gebelik ve bebek üzerinde zararlı etkileri gösterilmediği için genellikle güvenli olarak kabul edilirler. Ancak, her durum için doktorunuzun önerilerine uymak önemlidir. Kontrol edilemeyen astımın neden olduğu komplikasyonlar, özellikle bebeğin oksijenlenmesini etkileyebilir ve bu da rahim içi büyümeyi olumsuz etkileyebilir. Dolayısıyla, hamilelik sırasında astım mutlaka tedavi edilmeli ve kontrol altında tutulmalıdır.

Foster gibi ilaçların hamilelikte kullanımı konusunda net klinik bilgiler bulunmamaktadır. Bu nedenle, hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız, ilacı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Pulmicort gibi ilaçlar ise emzirme döneminde kullanılabilecek ilaçlar arasındadır.

Astım tedavisi sırasında kullanılan ilaçların genellikle güvenli olduğu kabul edilse de, her birey farklı olduğu için doğrudan doktorunuzun önerilerine uymak en iyisi olacaktır. Astımın kontrol altında tutulması, ilaçların düzenli kullanılması ve hastanın uyumunun sağlanması hamilelik sırasında önemlidir.

İlacın yan etkileri konusunda endişeleriniz varsa veya farklı bir belirtiyle karşılaşırsanız, derhal doktor veya eczacınıza başvurmanız önemlidir. Sağlığınıza dikkat etmek, bebek beklerken de önemlidir. Umarım bilgilerim faydalı olmuştur, başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Mari neden oldu?

Kevser Suresi neden indirildi?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.437
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt