Son Konular

Vakif burs basvurusu nasil yapilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Vakıf burs başvurusu nasıl yapılır?

Başvuru için Vakıflar Genel Müdürlüğünün sitesinden başvuru formu doldurulması gerekiyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Başvurusu için tıklayınız. 15 Kasım 2021 tarihinden sonra başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğine göre değerlendirilecek.

Vakıf burs başvurusu nereden yapılır?

Vakıf burs başvurusu nereden yapılır?
Genel Müdürlüğümüzce ilkokul, ortaokul, lise yükseköğrenim ve yabancı öğrencilere verilen "Ortaöğrenim Eğitim Yardımları" ile üniversite öğrencilerine verilen "Yükseköğrenim Bursları" ve "Yabancı Uyruklu Öğrenci Yükseköğrenim Bursları" için başvurular 2021 – 2022 eğitim yılında aşağıdaki tarihler arasında www.vgm.gov. …

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs şartları nelerdir?

Başbakanlık VGM Burs Başvuru Koşulları Nelerdir
ÖĞRENCİYE AİT BİLGİLER | ÖĞRENCİNİN AİLESİNE AİT BİLGİLER
ÖĞRENCİNİN İKAMET DURUMU | PUANI | AİLESİNİN İKAMET DURUMU
B–2 | 3 | 1.000 TL – 1.500 TL
C–3 | 5 | 1.500 TL – 2.000 TL
D–4 VE FAZLASI | 10 | 2.000 TL ve ÜZERİ

Vakıflar bursu ne kadar para veriyor?

Vakıflar bursu ne kadar para veriyor?
2021-2022 eğitim yılında VGM burs yardımlarında artışa kararı aldı. Ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlendi.

Vakıflar bursu başvurusu ne zaman?

2021 – 2022 eğitim yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu için başvurular 01 – 15 Kasım 2021 tarihleri arasında kurumumuz internet sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınacaktır. Halen burs almakta olan öğrencilerimizin tekrar burs başvurusu yapmalarına gerek yoktur.

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs kimlere verilir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs kimlere verilir?
Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere, Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere, Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere.

Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu kaç ay verilir?

Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine yılda 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yılda 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile verilir.

Vakıf bursu çıkarsa KYK yi etkiler mi?

Vakıf bursu çıkarsa KYK yi etkiler mi?
KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin KYK ile taahhütname imzalayıp imzalamamasına bakılmaksızın Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim VGM Bursu başvurusu iptal edilir ve halen Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu almakta olan öğrencilerin ise bursları kesilir.

Merhaba! Vakıf burs başvurusu ile ilgili detaylı bilgi vermekten memnuniyet duyarım.

Vakıf burs başvurusu için ilk adım, Vakıflar Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinden başvuru formunu doldurmaktır. 15 Kasım 2021 tarihinden sonra yapılan başvurular, doğruluk kontrollerinden geçerek Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği doğrultusunda değerlendirilecektir.

Vakıf burs başvurusu [Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi](http://www.vgm.gov.tr) üzerinden gerçekleştirilmelidir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları için belirlenen şartlar arasında öğrencinin ve öğrencinin ailesine ait bilgiler ile ikamet durumları bulunmaktadır. Bu bilgiler doğrultusunda belirli puanlama yapılarak aylık yardım miktarı belirlenmektedir. Örneğin, B-2 puanı için aile geliri 1.000 TL - 1.500 TL aralığında yer alırken, D-4 ve üzeri puanı için bu gelir 2.000 TL ve üzeri olarak belirlenmiştir.

2021-2022 eğitim yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü burs yardımlarında artışa gidilmiştir. Ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL ve yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu başvuruları genellikle eğitim yılı başında alınmaktadır. Örneğin, 2021 - 2022 eğitim yılı için başvurular 01 - 15 Kasım 2021 tarihleri arasında kurumun resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecektir. Halen burs alan öğrencilerin yeniden başvuru yapmalarına gerek olmayabilir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları genellikle yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, muhtaç aylığı alan öğrencilere ve önceki dönemde burs alıp başarısız olan öğrencilere yöneliktir.

Yükseköğrenim bursu genellikle ön lisans ve lisans programı öğrencilerine yılda 8 ay, ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yılda 9 ay süre ile verilmektedir.

Son olarak, Vakıf bursu alan öğrencilerin KYK bursunu alamayacaklarını belirtmek isterim. Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim bursu ile KYK bursunu aynı anda almak mümkün değildir. Bu nedenle, Vakıf bursu almaya hak kazanan öğrenciler KYK ile taahhütname imzalayıp imzalamamalarına bakılmaksızın Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu başvurusunun iptal edileceğini ve halihazırda Vakıf bursu alan öğrencilerin burslarının kesileceğini unutmayın.

Başka bir sorunuz varsa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!

Matematik ise baglaci nedir?

Yaz kis neden olur?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.426
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt