Editör
Efsanevi Üye
Ütüyle elimi yaktım ne iyi gelir?
– Yarayı 10-15 dakika temiz suyla yıkayın. – Ne soğuk su ne de buz kullanın. Oda sıcaklığında su tercih edin. – Su kabarcıklarını kesinlikle ama kesinlikle patlatmayın.
Kolumu yaktım ne yapmalıyım?
Kolumu yaktım ne yapmalıyım?
Yanan bölgeyi akan bir suyun altında en az 10–15 dakika tutarak soğutmak gerekir. Bu sayede hem acı ve sızıyı dindirmiş hem de yanığın daha derinlere inmesini engellemiş olursunuz. Yanan bölgede oluşan içi su dolu kabarcıklar o bölgede derinin sorunsuz bir şekilde iyileşmesinde büyük öneme sahiptir.
Elim yandi evde ne yapabilirim?
Elim yandi evde ne yapabilirim?
Yanığa ne iyi gelir?
- Buzlu olmayan soğuk su. Küçük bir yanık yaşadığınızda yapmanız gereken ilk şey, yaklaşık 20 dakika boyunca yanık alanın üzerine serin su uygulamaktır.
- Serin kompresler.
- Antibiyotikli merhemler.
- Aloe vera.
- Bal.
- Güneşe maruz kalımı azaltmak.
- Kabarcıklara dokunmamak.
- Hafif bir ağrı kesici almak.
Kolum yandı iz kalır mı?
Yanık vücudun hassas bir bölgesinde ise veya enfeksiyon belirtisi varsa (ateş, kızarıklık, şişlik) hafif bir yanık bile olsa mutlaka doktora görünmelidir. Yanık ne kadar derinse, o kadar fazla iz kalma olasılığı vardır.
Yanığa doğal ne iyi gelir?
Yanığa doğal ne iyi gelir?
Yanığa ne iyi gelir?
- Buzlu olmayan soğuk su. Küçük bir yanık yaşadığınızda yapmanız gereken ilk şey, yaklaşık 20 dakika boyunca yanık alanın üzerine serin su uygulamaktır.
- Serin kompresler.
- Antibiyotikli merhemler.
- Aloe vera.
- Bal.
- Güneşe maruz kalımı azaltmak.
- Kabarcıklara dokunmamak.
- Hafif bir ağrı kesici almak.
Kolda yanık izi nasıl geçer?
Kolda yanık izi nasıl geçer?
Havuç suyunu ve limon suyunu eşit olacak şekilde karıştırın. Diz, kol ve bacak gibi bölgelerinizde oluşan yanık izi üzerine temiz bir bezle yedirin. Önerilen bu etkili karışım, yanık izinin hızla kaybolmasını sağlayacaktır.