Son Konular

Universite mezunu yuzde kac?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Üniversite mezunu yüzde kaç?

2008-2019 arası üniversite mezunlarının oranı yüzde 5,5'ten yüzde 13,9'a yükseldi. Son yıllarda her öğretim yılı sonunda üniversiteden mezun olan yaklaşık 900 bin kişi oluyor.

Almanyanın yüzde kaçı üniversite mezunu?

yalnızca yüzde 1,7'dir. türk dışişleri bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, almanya'da üniversite mezunu olma oranı % 36 iken bu oran türk kökenlilerde % 1,7'ye düşüyor.

Almanyada ne kadar üniversite mezunu var?

Almanyada ne kadar üniversite mezunu var?
Almanya Federal İstatistik Ofisi'nden (Destatis) yapılan açıklamaya göre, ülkede 2016-2017 kış dönemi ve 2017 yaz döneminde yaklaşık 502 bin kişi Alman üniversitelerinde yüksek öğrenimini tamamlayarak mezun oldu. 2016'yla kıyaslandığında geçen yıl üniversite mezunların sayısında yüzde 2 artış oldu.

Kadınların yüzde kaçı üniversite mezunu?

Kadınların yüzde kaçı üniversite mezunu?
Bu oran cinsiyete göre incelendiğinde; 2008 yılında 25 ve daha yukarı yaşta olup en az üniversite mezunu olan kadınların oranı %7,6, erkeklerin oranı %12,1 iken bu oran 2019 yılında kadınlarda %18,5, erkeklerde ise %23,1 oldu.

Türkiye'de kaç tane yüksek lisans mezunu var?

Türkiye'de 7.5 milyon üniversite öğrencisi içinde 400 bin yüksek lisans, 100 bin doktora öğrencisinin bulunduğuna işaret eden Ulcay, şöyle konuşmuş: "7.5 milyonun içinde 100 bin rakamı çok az. Türkiye'de yıllık doktora mezunu sayısı 2 bin 500. Bu rakam Almanya'da 28 bin, ABD'de 57 bin, Çin'de 75 bin.

Almanyada kaç öğrenci var?

İstatistik Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre 2020 yaz döneminde Almanya'daki üniversitelerde 2 milyon 703 bin 100 öğrenci kayıtlı bulunuyor. 2019'da ise bu rakam 20 bin 900 daha azdı.

Türkiyede kaç doktora mezunu var?

Türkiyede kaç doktora mezunu var?
'Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin 2019 yılı karnesini çıkardı. YÖK verilerine göre geçen yıl doktora programlarından mezun öğrenci sayısı 7 bin 250'den 8 bin 275'e yükseldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) verilerine göre doktora programlarından mezun olan öğrenci sayısı 7 bin 250'den 8 bin 275'e yükseldi.

Almanyada ne kadar öğrenci var?

Almanyada ne kadar öğrenci var?
Almanya için kabaca istatistikler: Her yıl okula başlayan öğrenci sayısı: 1,000,000.

Almanyada kaç tane üniversite var?

Avrupa Birliği'nin kurucu ülkelerinden biri olan Almanya'da eğitim veren üniversite sayısı, uygulamalı okullar ile birlikte toplamda 380'den fazladır. Bu üniversitelerin çok büyük bir kısmı, dünya sırlamalarında ilk 1000'de yer almaktadır.

Üniversite mezunu olma oranları ve öğrenci sayıları hakkındaki bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. Veriler oldukça ilginç. Özellikle Türkiye'de yüksek lisans ve doktora mezunu sayılarının Almanya, ABD ve Çin'e kıyasla oldukça az olduğunu görmek şaşırtıcı.

2008-2019 yılları arasında Türkiye'de üniversite mezunu oranının yükselmesi olumlu bir gelişme olarak görülebilir. Kadınların bu oranda artış göstermesi de önemli bir detay. Öte yandan Almanya'daki üniversite mezunu sayısının yıllar içinde arttığını görmek de memnuniyet verici.

Almanya'da her yıl okula başlayan 1,000,000 öğrenci olduğunu bilmek de dikkat çekici. Ülkedeki 380'den fazla üniversitenin çoğunun dünya sıralamalarında ilk 1000'de yer aldığını öğrenmek de Almanya'nın eğitim alanındaki gücünü gösteriyor.

Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda üniversite eğitimi ve mezuniyet rakamlarındaki değişimleri incelemek oldukça ilgi çekici olabilir. Bu sayede ülkeler arasındaki eğitim sistemlerini karşılaştırarak farklı perspektifler kazanabiliriz. Eğitim konusundaki verileri paylaşmaya devam ettiğiniz sürece detaylı bilgilendirme yapmaya devam edeceğim. Teşekkürler!

Eskenar dortgene ne denir?

Gemilerin su ustunde kalmasini saglayan nedir?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.426
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt