- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Üniversite kaydı neden silinir?
İlgili birimin yönetim kurulu kararıyla, aşağıdaki durumlarda, öğrencilerin Üniversite ile ilişikleri kesilir ve kayıtları silinir: a) Hakkında açılan disiplin soruşturması sonunda yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası almış olması, d) Azami öğrenim süresini dolduran öğrencilerin kaydı silinir.
Üniversite kayıtları ne zaman 2021?
Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 4-7 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 4-5 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.
Üniversitede kayıt silinir mi?
YÖK'ün taslak çalışmasına göre, üniversitede kayıt yenilemeyen öğrencilerin kaydı silinmeyecek, dondurulacak. Öğrenci istediği yıl öğrenimine devam edebilecek. Ancak bu öğrencilerden fazla harç alınacak. YÖK üniversitelerde öğrencilerin kaydının silinmesi uygulamasını sonlandırmaya hazırlanıyor.
2 yıllık üniversite ne kadar uzatılabilir?
öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.
Üniversite kaydı silinirse ne olur?
Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Bu yolla ayrılan öğrencinin kaydının yeniden yapılması mümkün değildir.
Universite kayıt yenileme nedir?
Kayıt yenileme işlemi, her akademik dönemin başında ilgili dönem ücretini ödedikten sonra ders kayıtları için belirlenmiş olan tarihlerde öğrenci bilgi sistemi üzerinden ders kayıtlarının tamamlanmasıyla gerçekleştirilmiş olur. Kayıt yenileme işlemleri hazırlık sınıflarında her modül başında yapılır.
Elektronik kayıt 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. başvurmaları gerekmektedir. 6. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.
2021 2022 üniversite kayıtları ne zaman?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021'de, elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021'de yapılabilecek.
Üniversiteye kayıt yapılmazsa ne olur?
Belirtilen süre içinde yerleştikleri yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmayan adaylar haklarını yitirecek. Gelecek yıl sınava girdiklerinde ise Ortaöğretim Başarı Puanları (OBP) yarıya düşecek.