- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Onursal Başkan nasıl seçilir?
C. ONURSAL BAŞKAN: Dernek Başkanlığı yapmış olup da gerekli koşulları taşıyan Genel Kurul üyeleri arasından Yönetim Kurulu önerisi ile Genel Kurulca seçilir. Oy hakları olup, ödenti yaparlar. Hiç kimse dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Her üye yazılı olarak bildirmek kaydıyla dernekten çıkma hakkına sahiptir.
Derneklerde Onursal Üyelik Nedir?
Onursal Üye: Mesleğe, sektöre ve Derneğe önemli maddi ve/veya manevi katkıları olan kişilere, Dernek Yönetim Kurulunun önerisi ve Genel Kurulun kararı ile Onursal üyelik payesi verilebilir. Onursal üyelerin Dernek Organları ile ilgili seçme ve seçilme hakkı yoktur. Bu üyelerin aidat ödeme zorunluluğu yoktur.
Derneklerin denetimi nasıl yapılır?
MADDE 40. — Derneklerin işlemleri, defterleri, hesapları ve faaliyetleri içişleri Bakanlığınca veya dernek merkezi veya şubesinin bulunduğu yerin en büyük mülkiye âmiri tarafından bizzat veya görevlendireceği memurlar aracılığı ile dernek, merkez, müessese veya eklentilerinde her za man denetlenebilir.
Onursal başkan ne demek?
Bir kuruluşa onur vermek için sorumluluğu veya yetkisi olmadan başkan seçilen kimse.
Yönetim Kurulu Onursal Başkanı ne demek?
Onursal Başkan Vakıf Yönetim Kurulu tarafından seçilir ve Mütevelli Heyetin onayı alınır. Onursal Başkanın istifası veya vefatı halinde aynı yöntemle yeni onursal başkan seçilir. Onursal Başkanın sorumluluğu ve yetkisi yoktur. Ancak, istediği takdirde yönetim kurulu ve yüksek istişare kurulu toplantılarına katılır.
Dernek üyeliği nasıl sonlandırılır?
Dernek üyeliğinden istifa etmenin usulü nedir? Hiç kimse, üyesi olduğu dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Her üye yazılı olarak bildirmek kaydıyla, dernekten çıkma hakkına sahiptir. Dernek üyeliğinden ayrılma isteğini yazılı olarak yönetim kuruluna bildiren her üye o andan itibaren üyelikten ayrılmış olur.
Derneklerin mali denetimi nasıl yapılır?
Kurumlar Vergisi Kanunu'na göre de derneklerin ticari işletmelerinin kazançları kurumlar vergisine tabidir. Bu nedenlerle dernekler, Maliye Bakanlığı tarafından denetlenirler. Maliye Bakanlığı adına bu denetlemeyi Maliye Teftiş Kurulu gerçekleştirir.
Iç denetim raporunu kim hazırlar?
Denetçi ile denetlenen birim arasında denetim bulguları üzerinde kapanış toplantısında yapılan görüşmeler de dikkate alınarak denetçi bir taslak rapor hazırlar. Denetçi, taslak denetim raporunu belirli bir sürede cevaplandırılmak üzere denetime tabi tutulan birim yöneticisine bir yazı ekinde verir.
Yönetim kurulu Uyesi ne yapar?
Yönetim kurulu başkanı, bir şirkette hak sahiplerini ve kurul hissedarlarını temsil eden kişiye verilen mesleki addır. Şirketi temsil eden yetkili kişidir. Hissedarlara toplantı ya da gelişmelerle ilgili bilgi verir.