- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Üniversite hocasının asistanı nasıl olunur?
Asistan olmak için üniversitelerin Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı gibi bölümlerinden mezun olmak gerekir. Dört yıllık lisans eğitimi alındıktan sonra asistan olunabilir. Dört yıllık farklı bir bölümden mezun olan kişiler de asistan olabilirler.
Doktora alım kriteri nelerdir?
Doktoraya başvurmak ve girebilmek için her üniversitenin kendi şartları vardır. Mesela bazı üniversiteler TOEFL puanı isterken bazısılarına YDS yetmektedir. Bazıları YDS'den 70 isterken bazıları 55 istemektedir. Her üniversitede farklı olduğundan genel olarak doktora alım kriterlerini anlatayım:
Hangi üniversitelerde doktora alım kriteri var?
Hangi üniversitelerde doktora alım kriteri var?
Her üniversitede farklı olduğundan genel olarak doktora alım kriterlerini anlatayım: Doktora sürecinde genelde 4 parametreye bakılır; ALES (akademik lisansüstü eğitim sınavı), YDS veya ÖSYM'nin eşdeğerliğini kabul ettiği en az bir dil puanı, okul mezuniyet notunun 100 üzerinden cinsi ve mülakat notu.
Okulu bitirdikten sonra PhD olmak gerekir?
Okulu bitirdikten sonra PhD olmak gerekir?
Biz tıp mezunları, okulu bitirdiğimizde MD yani tıp doktoru ünvanı alırız. Bizden hariç diğer tüm dallarda doktor olabilmek için PhD yapmak gerekir. Yalnız, tıp fakültesi mezunları zaten MD oldukları için doktora yapıp yanına PhD ünvanını da alırlarsa dünya genelinde çok saygın bir unvan olan MD PhD olmuş olurlar.
Insan kaynakları asistanı nasıl olunur?
Nasıl İnsan Kaynakları Asistanı Olunur? İnsan Kaynakları Asistanı olmak için, üniversite veya meslek yüksekokullarının İnsan Kaynakları, Bilgi ve Belge Yönetimi, Çalışma Ekonomisi, İşletme ve ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.
Ofis Yöneticisi Nasıl Olunur?
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümünde, 2 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 120 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
Insan kaynakları asistanı ne kadar maaş alır?
Insan kaynakları asistanı ne kadar maaş alır?
İnsan Kaynakları Asistanı maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 9.240 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek İnsan Kaynakları Asistanı ortalamasına göre İnsan Kaynakları Asistanı maaşı yaklaşık 5.010 TL seviyelerindedir.
Insan kaynakları ne kadar maaş alıyor?
Insan kaynakları ne kadar maaş alıyor?
Kurumun statüsüne göre bu uzmanların alabilecekleri maaş 3.000-3.500 TL civarına da kadar çıkabiliyor. İşe Alım Uzman Yardımcısı statüsünden "İnsan Kaynakları Uzmanı" statüsüne terfi eden kişinin 2021 maaşı 3.500-5.000 TL civarıdır. Bu ücret, kurumun statüsüne bağlı olarak yine değişebiliyor.
Ofis müdürü ne iş yapar?
Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? Backoffice müdürü görev ve sorumlulukları arasında; toplantıları ve randevuları planlamak, büro malzemeleri düzenlemelerini yapmak, işe alım ve oryantasyon eğitimlerini vermek, çalışanlara genel idari destek sağlamak bulunur.
Asistan doktor ne kadar maaş alıyor?
Asistan doktorların maaşı 2021 yılı için 7bin 300 lira olarak belirlenmişti. Maaş zammı ve enflasyon düzeltmesi ile birlikte doktorların 2022 yılı kazancı 8bin 950 lira olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte asistan doktorların tuttukları nöbet başına da kazançları vardır.
Asistan öğrenci ne yapar?
Asistan öğrenci ne yapar?
Öğrenci asistanlar, ayda en fazla 56 saat çalıştırılabilirler. Öğrenciler sadece kendi bölümlerinde öğrenci asistanı olarak görev alabilirler. Öğrenci asistanlara, bulundukları sınıftan daha alt sınıflardaki eğitim-öğretim faaliyetlerinde görev verilir.