Son Konular

Universite hocami nasil sikayet edebilirim?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Üniversite hocamı nasıl şikayet edebilirim?

Akademik programlar hakkında verilen kararlardan haksız yere etkilendiğini düşünen bir öğretim elemanının yazılı olarak ilgili Fakülte Dekanlığı'na ya da Enstitü Direktörlüğü'ne şikayetini bildiren bir dilekçe vermesi gerekir.

İstifa eden profesör geri dönebilir mi?

İstifa eden profesör geri dönebilir mi?
KARAR, 209?, 13, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 60. maddesinin (b) fıkrasına göre, üniversitedeki görevinden, herhangi bir nedenle ve fakat kendi isteği ile ayrılan öğretim üyesi, başvurusu üzerine, kadro şartı aranmaksızın, tekrar ayrıldığı yükseköğretim kurumuna dönebilir.

Üniversite öğretim üyesi 657 ye tabi midir?

Madde 9 – Derece yükseltilmesi ve kademe ilerlemesi, üniversite rektörünün onayı ile yapılır. Haklardan yararlanma : Madde 10 – Öğretim elamanları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 187- 213 üncü maddeleri ile düzenlenen sosyal hak ve yardımlardan faydalanırlar.

Üniversite hangi kuruma şikayet edilir?

Üniversite hangi kuruma şikayet edilir?
Fakülte içindeki şikayetler resmi dilekçeyle direkt dekanlık makamına yapılmalıdır çünkü bölüm başkanı ve anabilim dalı başkanının bu minvalde icrai yetkileri yoktur. Bazen öğrenciler şikayetlerini dekanlık makamını atlayarak direkt rektörlüğe ya da YÖK'e yapıyorlar.

Üniversitede hoca öğrenciyi dersten atabilir mi?

Çocuğun eğitim hakkı ise her ne sebep altında olursa olsun engellenemez. Dolayısıyla öğrenciyi dersten atmak, hem iç hukukumuza hem de uluslararası sözleşmelere göre suçtur.

Akademik Personel kaç defa istifa edebilir?

Akademik Personel kaç defa istifa edebilir?
Akademik Personel Kaç Kere İstifa Edebilir? Ayrıca akademik kadrolar için herhangi bir istifa sayısı yoktur. Bu konuda bir sınır belirlenmemiştir. Yani personel olarak görev alan kişiler, istifa etmenin ardından herhangi bir diğer devlet kadrosuna girebilir ve hemen göreve başlayabilmektedir.

Üniversite öğretim üyeleri devlet memuru mu?

Sözleşmeli öğretmen ya da kadrolu öğretmen gibi düşün. kılık kıyafet vs. konularında daha serbest olsalarda evet devlet memuru oluyorlar.

Öğretim üyesi kadrolu mu?

Öğretim üyesi kadrolu mu?
* Artık bütün akademik personel SGK kapsamında, ancak devlet üniversitesinde kadrosu olanlar memur statüsündedir. Devlet üniversitelerinde doçentlik ve profesörlük kadroları daimi statüdedir. Vakıf üniversitelerinde ise kadrolar daimi statüde olmayıp, sözleşme süresi ile sınırlıdır.

Araştırma görevlisi olarak kaç yıl görev yapar?

50-d araştırma görevlileri lisansüstü eğitimleri tamamlanana kadar çoğunlukla 1 (bir) yıllığına atanır. Bu süre azami eğitim süresini aşmamak kaydıyla her defasında yenilenir.

Öğrenci nereye şikayet edilir?

Öğrenci nereye şikayet edilir?
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla, 'MEBİM 147' hattı kaldırılarak yerine öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere diğer vatandaşlara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi '444 0 632' telefon hattı kuruldu.

Bir öğrencinin hakları nelerdir?

1. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının kişilere tanıdığı haklar çerçevesinde her öğrenci temel insan hakları yanı sıra, nitelikli yaşama, bilgiye ulaşma, kendini yetiştirme ve öğrenme hakkına sahiptir.

Derste uyuyan öğrenci için ne yapmalı?

Derste uyuyan öğrenci için ne yapmalı?
Sınıfta Uyuyan Öğrencilere Kızmayın!
- Sınıfta uyuyan öğrencilere kızmayın!
- Derste aralıksız olarak sadece sekiz dakika konuşun!
- Öğrencilerin doğal meraklarını yeniden canlandırın!
- "Guru" rolünden vazgeçip, kılavuz olun!
- Öğrenmenin sorumluluğunu asıl sahibine teslim edin!
- Cevaplardan çok sorulara değer verin!

Üniversite hocanıza şikayet etmek istediğinizde, haksız yere etkilendiğinizi düşünüyorsanız öncelikle yazılı olarak ilgili Fakülte Dekanlığı'na ya da Enstitü Direktörlüğü'ne bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Bu şekilde şikayetiniz resmi bir şekilde incelenip değerlendirilecektir.

İstifa eden bir profesörün geri dönüşüne dair bilgi doğrudur. Yükseköğretim Kanunu'nun ilgili maddelerine göre, kendi isteğiyle ayrılan bir öğretim üyesi, başvurusu üzerine kadro şartı aranmaksızın ayrıldığı yükseköğretim kurumuna dönebilir.

Üniversitedeki öğretim üyeleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında değerlendirilir. Dolayısıyla öğretim üyeleri devlet memuru sayılırlar ve bu kanunun belirlediği haklardan faydalanırlar.

Üniversitede bir hoca, öğrenciyi ders sırasında dersten atamaz. Öğrencilerin eğitim hakları herhangi bir sebep altında engellenemez. Bu tür bir uygulama iç hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırıdır ve suç teşkil eder.

Akademik personel için belirlenmiş bir istifa sayısı bulunmamaktadır. Yani akademik personel istifa ettikten sonra başka bir devlet kadrosuna geçebilir ve göreve başlayabilir.

Öğretim üyeleri genellikle kadrolu olarak çalışırlar. Devlet üniversitelerinde kadrolu olan öğretim üyeleri memur statüsündedir. Vakıf üniversitelerinde ise kadrolar genellikle daimi statüde değildir ve sözleşmeli olarak çalışabilirler.

Araştırma görevlileri genellikle lisansüstü eğitimlerini tamamlayana kadar atanırlar. Atama genellikle yıllık olarak yapılmakta olup, azami eğitim süresini aşmamak kaydıyla atanmaları yenilenebilir.

Öğrencilerin şikayetlerini iletmek istedikleri durumlarda Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi '444 0 632' telefon hattını kullanabilirler. Bu hattı arayarak şikayetlerini bildirebilirler.

Öğrencilerin hakları, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda belirtilen kişisel haklarla sınırlı olmayıp, aynı zamanda nitelikli yaşama, bilgiye ulaşma, kendini yetiştirme ve öğrenme gibi hakları da kapsamaktadır.

Derste uyuyan öğrenciler için kızmanın doğru bir tutum olmadığı belirtilmektedir. Öğrencilere karşı anlayışlı olunmalı ve onlara destek olunmalıdır. Öğrenmenin sorumluluğu öğrencilere ait olduğu için öğrencilerin doğal meraklarını uyandırmak ve onlara rehberlik etmek önemlidir. Sorulara önem vermek ve öğrencileri yönlendirmek de öğretim sürecinde faydalı bir yaklaşım olabilir.

En guzel elbiseleri nereden bulabilirim?

YouTube videolarini kimin izledigi belli oluyor mu?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.438
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt