Editör
Efsanevi Üye
Trex ne kadar uzun?
T. rex, yaklaşık 1.5 metrelik kafatası ve güçlü dişleri ile avını güçlü ısırıklarla delebiliyordu, Türün fosil kayıtlarına dayanarak ortalama 12 metre uzunluğa ve yerden 4.5 metre yüksekliğe sahip olduğu tespit edilmiştir.
Bir T-Rex'in ömrü ne kadardır?
Bir T-Rex'in ömrü ne kadardır?
Mesela kemiklerdeki büyüme halkalarının analizi sayesinde Tyrannosaurus'un çok hızlı büyüdüğü ve ömrünün en fazla 30 yıl olduğu anlaşılmıştı.
T-Rex kaç dişi vardır?
T-Rex kaç dişi vardır?
Yaklaşık 500 adet keskin dişi bulunan dinozorun, 30 santim uzunluğunda köşeli bir çene yapısı olduğu belirtiliyor.
T-Rex'in dişi kaç metre?
Şimdiye kadar bulunan en büyük dişi 30 cm'dir. Yetişkin bir T. rex 12 metrelik uzunluğu ile hızlı koşmak istediğinde 32 km/h hıza ulaşabilir.
En büyük T-rex kaç metre?
En büyük T-rex kaç metre?
Paleontologlar, dünyanın en büyük Tyrannosaurus rex'ini ve Kanada'da bilinen en büyük dinozor iskeletini buldu. 'Scotty' adı verilen 13 metre uzunluğundaki T. rex, 66 milyon yıl önce tarih öncesi Kanada'nın Saskatchewan bölgesinde yaşamıştı.
Dinozorların ömrü ne kadardır?
Dinozorların ömrü ne kadardır?
7. Kimse dinazorların ömrünün ne kadar olduğu tam olarak bilmemektedir. Bazı bilim adamları 200 yıl yaşayabildiklerini öne sürmüştür.
T-Rex mi güçlü spinosaurus mu?
Spinosaurus hızlıydı, güçlüydü ve T-Rex'de daha uzun kol ve pençeleri vardı. Yani aynı ortamı paylaştığı Carcharodontosaurus gibi büyük yırtıcılara büyük ihtimalle karşı koyabiliyordu. Ancak ağız yapısı nedeniyle daha çok kıyılardaki deniz canlıları ile beslendiği tahmin ediliyor.
Dinazorlar nasıl yok oldu?
Dinazorlar nasıl yok oldu?
ABD'deki Yale Üniversitesi'nden bir grup bilim insanı bir zamanlar dünyada yaşayan dinozorların kısa sürede yok olmasına yol açan nedenin volkanik aktiviteler değil, 66 milyon yıl önce Dünya ile çarpışan dev göktaşı olduğu sonucuna vardı.
Patagotitan Mayorum kaç metre?
Patagotitan Mayorum kaç metre?
Patagotitan mayorum'a ait olan fosillerin 100 milyon yaşında olduğu ortaya çıktı. 2012 yılında kemikleri Arjantinli bir çiftçi tarafından bulunmuş olan bu yeni dinozorun ağırlığı 69 ton boyu ise tepeden tırnağa yaklaşık 130 metre şeklinde ölçüldü.