Son Konular

Fark Yaratan ogretmen Nasil Olunur?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Fark Yaratan öğretmen Nasıl Olunur?

İşte fark yaratan öğretmenlik için 10 olmazsa olmaz:
- Odağınıza öğrencileri alın.
- Güvenli ortamlar yaratın.
- 3. Hem tutkunuz hem de bir amacınız olsun.
- Yürekten öğretin.
- Soru sorun ve sormalarını teşvik edin.
- Az konuşup çok dinleyin.
- 7. Bırakın öğrencilerinizi kendi başlarına ve birbirlerinden de öğrensin.

Öğretmenin iyi olduğunu nasıl anlarız?

Öğretmenin iyi olduğunu nasıl anlarız?
İyi öğretmen ilk önce mesleğini seven, ama gerçekten seven, yaptığı işe parasını değil zamanını koyan, öğrenciyle iyi iletişim kuran, bilgilerini sadece kafada değil yazılı olarak dosyalayan, mesleğinin gelişimlerini yakından takip edendir. En can alıcı parametresi ise eğime ve öğretme işini iyi harmanlayandır.

Yeni mezun öğretmen ne yapmalı?

Yeni mezun öğretmen ne yapmalı?
Yeni mezun öğretmenlere ipuçları
- Organize olun. Öğretmenlerin her gün ilgilenmek zorunda kaldığı kağıt, defter ve dijital dokümanların sayısı oldukça fazla.
- Sınıf kültürü oluşturun.
- Diğer öğretmenlerle iletişim.
- Kendi profesyonel gelişim ağınızı oluşturun.
- Yardım isteyin.
- Cesur olun.
- Rahat olun.

Ahmet NAÇ hangi okulda öğretmenlik yapıyor?

Ahmet Naç, öğretmenlik mesleğine Siirt'in bir köyünde başladı. 5 yıl orada çalıştı. Daha sonra ise İstanbul Esenler'deki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'na tayin oldu. Ahmet Naç, Manchester Salford Üniversitesi'nin eğitim süreçleri ile ilgili 3 yıl süren bilimsel araştırmasını inceledi.

Öğretmenlik mesleğinin amacı nedir?

Öğretmenlik mesleğinin amacı nedir?
Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye verilen mesleki ünvandır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde, 'Mesleği bilgi öğretmek olan kimse' olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir.

Öğretmen en belirgin özellikleri nelerdir?

Öğretmen en belirgin özellikleri nelerdir?
Öğretmende Olması Gereken Özellikler
- Güçlü bir iletişim kabiliyetine sahip olmak,
- Temel eğitimcilik niteliklerini haiz olmak,
- İyi çalışma alışkanlıkları, güvenilirlik, dakiklik gibi vasıfları işinin bir parçası haline getirmek,

Iyi bir öğretmenin özellikleri neler olmalıdır?

Buna bağlı olarak, genel çerçevede tanımlanabilecek ideal ve etkili öğretmenin 7 temel özelliğini şöyle sıralayabiliriz.
- Alan bilgisi güçlü olmalı
- Derin düşündürme becerisi olmalı
- Pozitif ve motive edici bir enerjisi olmalı
- Espri algılama ve yapma yeteneği olmalı
- İnsani değerleri yüksek olmalı

Yeni atanan öğretmen sınıfta nasıl davranmalı?

Yeni atanan öğretmen sınıfta nasıl davranmalı?
1. Anlayışlı, sevgi dolu, öğrencilerini ve işini seven aynı zamanda önemseyen disiplinli bir insan olduğunuzu hissettirin. İlk ders dahi olsa sınıfa hazırlıklı girmeniz, ne yapacağınızın farkında olmanız, işinizdeki titizlik ve öğrencileri sıkmayan disiplinli davranışlarınız işinizi önemsediğinizi ifade eder.

Fark yaratan öğretmen olmak için önemli adımlar ve özellikler üzerine güzel bir başlık açmışsınız. İşte yukarıda belirttiğiniz maddeler üzerine birkaç açıklama ve detay ekleyebilirim:

1. **Odağınıza öğrencileri alın:** Her öğrencinin bireysel özelliklerini, ilgi alanlarını ve ihtiyaçlarını dikkate alarak onlara özel bir eğitim sunmak önemlidir. Öğrencilerin güçlü yönlerini keşfetmek ve bu yönleri geliştirmek fark yaratan bir öğretmen olmanın anahtarıdır.

2. **Güvenli ortamlar yaratın:** Öğrencilerin kendilerini rahat hissedebilecekleri, hata yapmaktan korkmadıkları bir ortamda öğrenme süreci daha verimli olur. Öğrencilerin duygusal ihtiyaçlarına da önem veren bir öğretmen, onların başarılarını artırır.

3. **Tutku ve amaç:** Öğretmenlik mesleğine olan tutku sizi her zaman ileriye taşır. Öğrencilere bilgi aktarmak, onların hayatlarında fark yaratmak için doğru amaçlar belirlemek başarılı bir öğretmen olmanın anahtarıdır.

4. **Yürekten öğretmek:** Sadece ders anlatmak yerine öğrencilerin duygusal dünyalarını da anlamaya çalışmak önemlidir. Empati kurabilen ve öğrencilerin duygusal ihtiyaçlarını önemseyen bir öğretmen, öğrencileriyle daha derin bir bağ kurar.

5. **Soru sorma ve teşvik etme:** Öğrencilere sadece cevap vermek yerine onlara soru sormayı öğretmek, eleştirel düşünme becerilerini geliştirir. Öğrencilerin meraklarını canlı tutmak ve sorularına değer vermek öğretmenin önemli görevlerindendir.

6. **Az konuşup çok dinlemek:** Öğrencilerin sözlerini önemseyen, onları dinleyen ve anlamaya çalışan bir öğretmen, öğrenciler arasında güven oluşturur. Öğrencilerin fikirlerine saygı duymak, onların kendilerini ifade etmelerine yardımcı olur.

7. **Öğrencilerin kendi başlarına ve birbirlerinden öğrenmelerine izin vermek:** İşbirliği ve etkileşim ortamları yaratmak, öğrencilerin birbirinden öğrenmelerini sağlar. Grup çalışmaları, projeler ve tartışmalar aracılığıyla öğrencileri aktif bir şekilde dersin içine dahil etmek önemlidir.

Öğretmenlik mesleğinin amacı, bireylere eğitim ve öğretim sunarak toplumun eğitim hedeflerine katkıda bulunmaktır. Bu süreçte öğretmenler, bilgi aktarımının ötesine geçerek öğrencilerin kişisel, sosyal ve akademik gelişimine katkıda bulunmaya çalışırlar.

Ahmet Naç'ın öğretmenlik kariyeri ve eğitim hakkında verdiğiniz bilgiler de, farklı öğretmenlik deneyimlerinin nasıl farklı etkiler yaratabileceğini gösteriyor. Zaman içinde edinilen deneyimlerle birlikte öğretmenler kendilerini sürekli geliştirebilir ve öğrencilere daha iyi bir eğitim sunabilirler.

Öğretmenin belirgin özellikleri, iletişim becerileri, pedagojik yetenekler, disiplin, empati, esneklik gibi unsurları içerir. Güçlü bir iletişim kabiliyetine sahip olmak, öğrencilerle etkili iletişim kurmayı ve onları anlamayı kolaylaştırır.

Yeni mezun öğretmenlerin profesyonel olarak gelişmek için çaba sarf etmeleri, diğer öğretmenlerle iletişim kurarak deneyimlerinden faydalanmaları, sürekli öğrenmeye ve kendilerini geliştirmeye açık olmaları önemlidir. Bir öğretmenin başarısı, mesleki becerilerini sürekli olarak güncellemesi ve geliştirmesiyle de yakından ilişkilidir.

Son olarak, iyi bir öğretmenin sahip olması gereken özellikler arasında alan bilgisi, derin düşünme becerisi, pozitif enerji, espri anlayışı ve insanî değerlere sahip olma gibi unsurlar yer almaktadır. Bu özellikler öğretmenin öğrencileri etkileyebilmesi ve onlarla daha iyi bir iletişim kurabilmesi için önemlidir.

Diyette sut tuketilir mi?

Trex ne kadar uzun?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.207
  4. Son üye

Geri
Üst Alt