- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
TOEFL nedir ve neden önemlidir?
TOEFL IBT genel olarak yurtdışında okumak ya da yaşamak isteyenlerin İngilizceye hakim olduklarını ispatlamak için girdikleri bir sınavdır.
TOEFL ve IELTS farkı nedir?
Her iki sınav da İngilizce konuşulan ülkelerde eğitim almak isteyen öğrenciler için anahtar niteliğindedir. TOEFL Amerika temelli bir sınav iken IELTS İngiltere temellidir. TOEFL, bilgisayar ortamında yapılan bir sınavdır. IELTS ise klasik kağıt üzerinde yapılır.
TOEFL yapmak ne demek?
TOEFL yapmak ne demek?
TOEFL sınavının açılımı "Test of English as a foreign language"dir. Dünyada da çok kabul gören TOEFL sınavı, yabancı dil yeterliliğini belgeleyen bir sınav türüdür. Yurt dışında öğrenimlerine devam edecek olan kişiler TOEFL sınavı ile İngilizce bilgilerini kanıtlamaları gerekir.
TOEFL neden?
TOEFL neden?
Dünya Çapında Kabul ve Tercih Edilir TOEFL iBT sınavı, eğitim, çalışma ve göçmenlik için dünyada en çok kabul edilen İngilizce sınavıdır. Diğer sınavlardan daha fazla sayıda üniversite ve kurum tarafından tercih edilir, bu nedenle gerektiğinde kabul görevlilerinin gözünde öne çıkacağınızdan emin olabilirsiniz.
TOEFL sınavına neden girilir?
Uluslararası Bir Üniversite Programına Girersin Bir TOEFL ya da IELTS derecesi, dünyanın en iyi üniversitelerinden bazılarına girmen için anahtardır. Hem lisans hem de lisansüstü programlar için başvurularınızın en büyük gerekliliklerinden olan bu testler, üniversitelerden kabul almanızda kesin bir avantaj sağlar.
TOEFL içeriği nedir?
TOEFL iBT ® sınavında 4 bölüm bulunmaktadır: Reading (Okuma), Listening (Dinleme), Speaking (Konuşma) ve Writing (Yazma). Sınav sırasında, bu 4 İngilizce iletişim becerisini birleştiren görevler gerçekleştireceksiniz, örneğin: okuma, dinleme ve ardından bir soruya yanıt olarak konuşma.
TOEFL sınavına kimler başvurabilir?
TOEFL sınavına kimler başvurabilir?
TOEFL Sınavına Kimler Girebilir?
- Bir yükseköğrenim kurumunda eğitim almak isteyen öğrenciler.
- İngilizce dil seviyelerini çalıştıkları ya da başvurdukları işlere ispatlamak isteyenler.
- İngilizce dili öğrenim programına kabul edilenler ve edilmeyenler.
- Burs ve sertifika adayları