Son Konular

Ticaret sicilinden kimler sorumludur?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Ticaret sicilinden kimler sorumludur?

Ticaret Sicilini Kim Tutar? Gümrük ve Ticaret Bakanlığının gözetim ve denetiminde ticaret ve sanayi odaları veya ticaret odaları bünyesinde kurulan ticaret sicili müdürlükleri tarafından tutulur.

Ticaret sicili hangi kuruluşa bağlıdır?

Ticaret sicili hangi kuruluşa bağlıdır?
Bu sicil 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunun 24 üncü maddesi uyarınca Bakanlığımızın gözetim ve denetiminde, ticaret ve sanayi odaları ile ticaret odaları bünyesinde kurulan ticaret sicili müdürlükleri tarafından tutulmaktadır.

Şahıs Şirketi Ticaret Sicil Kaydı olur mu?

Şahıs Şirketi Ticaret Sicil Kaydı olur mu?
Gerçek kişi şayet tacir ise ticaret sicil kaydı ve ticaret sicil gazetesi olabilmektedir. Ancak gerçek kişinin esnaf olması durumunda esnaf siciline kayıt olunur.

Ticaret sicilinin tutulmasından kaynaklanan davalarda dava nereye açılır?

(2) Bir yerde asliye ticaret mahkemesi varsa, asliye hukuk mahkemesinin görevi içinde bulunan ve 4 üncü madde hükmünce ticari sayılan davalarla özel hükümler uyarınca ticaret mahkemesinde görülecek diğer işlere asliye ticaret mahkemesinde bakılır.

Ticaret Sicil müdürünü kim atar?

Ticaret Sicil müdürünü kim atar?
MADDE 16 – (1) Müdür ve müdür yardımcısı, yönetim kurulunun teklifi üzerine Bakanlıkça atanır. Ancak, yönetim kurulunca teklif edilmemesi ve Bakanlığın uyarısına rağmen otuz gün içinde teklifte bulunulmaması halinde atama, Bakanlık tarafından resen yapılır.

Ticaret sicilinin tutulmasından doğan zararlardan kim sorumludur?

Ticaret sicilinin tutulmasından doğan zararlardan kim sorumludur?
Aynı doğrultuda, Yönetmelik de sicilin tutulmasından doğacak tüm zararlardan Devlet ve ilgili odanın müteselsil olarak sorumlu olduğunu belirtir.

Ticaret siciline kayıtlı tacirler ne kadar sürede bağlı bulundukları odaya kayıt olmakla yükümlüdürler?

Odalara kayıt zorunluluğu bulunanlar, durumlarında meydana gelen ve Türk Ticaret Kanununa göre tescil ve ilânı gereken her türlü değişikliği, gerçekleşmesinden itibaren bir ay içinde, kayıtlı oldukları odalara bildirmek zorundadır.

Ticaret Sicilinden sorumlu olan kuruluşlar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın gözetim ve denetimi altında ticaret ve sanayi odaları veya ticaret odaları bünyesinde kurulan ticaret sicili müdürlükleridir. Ticaret Sicili, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 24. maddesi uyarınca Bakanlık tarafından denetlenmekte ve ticaret odaları bünyesinde tutulmaktadır.

Şahıs şirketi ticaret sicil kaydı yapılabilir. Gerçek kişi tacir ise ticaret sicil kaydı ve ticaret sicil gazetesi alabilir. Ancak, gerçek kişi esnaf statüsünde ise esnaf siciline kayıt olması gerekmektedir.

Ticaret Sicili ile ilgili davalarda dava asliye ticaret mahkemesinde açılmalıdır. Asliye ticaret mahkemesi, ticari davalara ve ticaret mahkemesinde görülecek diğer işlere bakmaktadır.

Ticaret Sicil Müdürü, yönetim kurulunun teklifi üzerine Bakanlık tarafından atanır. Yönetim kurulu teklifte bulunmazsa veya Bakanlık uyarısına rağmen otuz gün içinde teklifte bulunmazsa, atama Bakanlık tarafından resen yapılır.

Ticaret sicilinin tutulmasından kaynaklanan zararlardan Devlet ve ilgili oda müteselsilen sorumludur. Ayrıca, Türk Ticaret Kanunu'na göre odalara kayıtlı olan tacirler, durumlarında meydana gelen değişiklikleri bir ay içinde ilgili odaya bildirmekle yükümlüdürler.

Periferik vaskuler hastaliklar en sik hangi damarda gorulur?

Ogretmenlik ust yeterlik alanlari nelerdir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt