Modoratör
Efsanevi Üye
Öğretmenlik üst yeterlik alanları nelerdir?
Bu çalıştaylar sonucunda öğretmenlik mesleği genel yeterlikleri ; Kişisel ve Meslekî Değerler – Meslekî Gelişim, Öğrenciyi Tanıma, Öğrenme ve Öğretme Süreci, Öğrenmeyi, Gelişimi İzleme ve Değerlendirme, Okul-Aile ve Toplum Ilişkileri, Program ve İçerik Bilgisi, olmak üzere 6 ana yeterlik alanı, bu yeterliklere ilişkin …
Türk yeterlilikler çerçevesi nedir?
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ile uyumlu olacak şekilde tasarlanan; ilk, orta ve yükseköğretim dâhil, meslekî, genel ve akademik eğitim ve öğretim programları ve diğer öğrenme yollarıyla kazanılan tüm yeterlilik esaslarını gösteren ulusal yeterlilikler çerçevesini ifade …
6 öğretmen yeterliklerinin kullanım alanları nelerdir?
6 öğretmen yeterliklerinin kullanım alanları nelerdir?
Yeterlik Alanları
- A- Kişisel ve Mesleki Değerler-Mesleki Gelişim.
- B- Öğrenciyi Tanıma.
- C- Öğrenme ve Öğretme Süreci.
- D- Öğrenmeyi, Gelişimi İzleme ve Değerlendirme.
- E- Okul-Aile ve Toplum İlişkileri.
- F- Program ve İçerik Bilgisi.
Yeterlilik türü nedir?
Yeterlilik türü nedir?
Yeterlilik türü; TYÇ'nin aynı seviyesinde yer alan ve işlevleri, öğrenme kazanımları, kredi değerleri veya genel, meslekî ve akademik yönelimleri açısından benzerlik gösteren yeterliliklerin sınıflandırıldığı yeterlilik gruplarını temsil etmektedir.
Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri nedir?
Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri: Öğretmenlik mesleğini etkili ve verimli biçimde yerine getirebilmek için sahip olunması gereken genel bilgi, beceri ve tutumlardır. Alt Yeterlikler: Bir genel yeterliliği yerine getirebilmek için gerekli bilgi, beceri ve tutumlardır.
Yeterlilik ifadesi nedir?
Yeterlilik, bireyin sahip olduğu belirli niteliklerin sorumlu otoritelerce değerlendirilmesi ve geçerlilik kazandırılması sonucunda elde edilen belgelerin tümünü ifade etmektedir.
4 seviye belge nedir?
4 seviye belge nedir?
Seviye Meslekî Yeterlilik Belgesi; 4. seviyede ise Meslekî Ortaöğretim Diploması ve Ustalık Belgesi örnek verilebilir.