- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Teşvik edici ne demek?
TEŞVİK NE DEMEK: 1- İsteklendirme, özendirme. 2- Bir kimseyi kötü bir iş yapması için kışkırtma.
Tahrik ve teşvik ne demek?
Teşvik sözcüğü olumlu eylemler için kullanılır. Bu nedenle teşvik ile tahrik kelimeleri anlamca farklıdır. Tahrik, kişinin istemediği, olumsuz eylemleri kapsar. Kişinin teşvik edildiği şeyler ise hem manen hem de madden olumlu sonuçlar doğurabilecek eylemlerdir.
Gayet kelimesi ne anlama gelir?
Gayet kelimesi Türkçe'de "Pek, çok, pek çok, aşırı bir biçimde." anlamına gelir.
Teşvik edildi ne demek?
Teşvik etmek kelimesinin sözlük içindeki anlamına bakıldığında genel olarak isteklendirmek ya da özendirmek şeklinde kullanıldığı görülmektedir. Bunun dışında teşvik etmek kelimesinin diğer anlamı da yüreklendirmek şeklinde olmaktadır.
Teşvik ne demek örnek?
Teşvik, Türk Dil Kurumunda; "İsteklendirme, özendirme" şeklinde tanımlanmıştır. Devletin sunduğu teşvikler, toplumsal refah ve kalkınma düzeyini hızlandırmayı amaç edinmiş araçlardan biridir.
Gayet normal ne demek?
şaşırılan veya normal tepki verilmediğini düşündüğümüz bi olaya karşı şaş veya tepki sahibini uyarma hedesi.
HİKÂYET. (ﺣﻜﺎﻳﺖ) i. (Ar. ḥikāyet) Hikâye: Pir Sultan'ım söyler bu hikâyeti (Pir Sultan Abdal). Dinle neyden kim hikâyet etmede / Ayrılıklardan şikâyet etmede (Nahîfî). Ben hâk olurum, o bir hikâyet (Abdülhak Hâmit).
Teşvik ne demek cümle? Teşvik sözcüğünün anlamı : özendirme, isteklendirme, cesaretlendirme anlamlarına gelmektedir. "Teşvik" sözcüğünü daha iyi kavramak adına cümleler içerisinde kullanalım; -Onu doktor olması için ben teşvik ettim. -Öğretmen, öğrencilerini üniversiteyi kazanmaları için teşvik ediyordu.
Kışkırtma suç müdür?
Madde 214 (1) Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Halkın bir kısmını diğer bir kısmına karşı silahlandırarak, birbirini öldürmeye tahrik eden kişi, onbeş yıldan yirmidört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.