Editör
Efsanevi Üye
Teknoloji transferi kanalları nelerdir?
Teknoloji transfer yöntemleri 3 şekilde gerçekleşmektedir: – Bilgilendirici bilginin transferi; transfer edilen ürünün nasıl ve nerede kullanıldığına dayanmaktadır. Bu yöntemdeki transfer alanları; mesleki – teknik yayınlar, konferanslar, eğitim programları, kurslar, yurtdışı iş ziyaretleri, işgücünün dolaşımıdır.
Teknoloji transferi nedir makale?
Tekno- lojik açıdan gelişime ihtiyaç duyan kişi, kuruluş veya ülkelerin, teknolo- ji alanındaki boşluklarını azaltmak, teknolojik gelişimlerini hızlandır- mak amacıyla gelişmiş teknolojilere sahip kişi, kuruluş veya ülkelerden bu teknolojilerin edinme yoluna teknoloji transferi denilir1.
Teknoloji Transfer Ofisi Nasıl Kurulur?
Teknoloji Transfer Ofisi Nasıl Kurulur?
Teknoloji Transfer Ofisi öğretim üyelerinin yürüttüğü araştırma ve faaliyetlerin ticarileştirilebilmesi için yükseköğretim kurulu yerleşkesinde kurulabilir. Buna ek bu yükseköğretim kurumlarının ortağı bulunduğu Teknolojik Geliştirme Bölgeleri de kurulum için uygundur.
Teknoloji Transfer Ofisi ne demek?
Teknoloji Transfer Ofisi ne demek?
Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO); akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde ticarileşmesine ilişkin faaliyetlerin yürütüldüğü organizasyonlardır.
Teknoloji transfer uzmanı nedir?
Teknoloji Transfer Uzmanı (Seviye 6) kurum/kuruluşlar ve/veya disiplinler/sektörler arası teknoloji ve yenilik odaklı işbirliklerini geliştiren; araştırmacı ve girişimcilerin destek mekanizmalarından yararlanmasını sağlayan; teknoloji portföyünün ticarileştirme faaliyetlerini yürüterek girişimcilere şirketleşme ve …
Teknoloji yoksulluğu nedir?
Çalışma teknolojiyi üretemeyen ve/veya doğru teknolojiyi, doğru biçimde transfer ederek üretim süreçlerine dahil edemeyen ülkelerin "teknoloji yoksulluğu" döngüsünden kurtulamayacağını savunmaktadır.
Teknoloji Transfer Ofisleri ne yapar?
Teknoloji Transfer Ofisleri ne yapar?
Teknoloji Transfer Ofisleri'nin temel amaçları: Bilimsel araştırmacıların karşılaştıkları riskleri azaltan stratejiler oluşturmak. Sanayicilerin ve yatırımcıların araştırmacılarla buluşmasını ve sanayiye know-how aktarılmasını sağlamak. Girişimcilik, inovasyon, Ar-Ge ve fikri mülkiyet hakları konusunda eğitim vermek.
Teknoloji geliştirme bölgeleri nerelerdir?
Teknoloji geliştirme bölgeleri nerelerdir?
Türkiye'deki teknokentler hakkında ne biliyorsunuz? [Tam Liste]
- Ankara Üniversitesi Teknokent, Ankara.
- Antalya Teknokent, Antalya.
- Ata Teknokent (Atatürk Üniversitesi), Erzurum.
- ATAP (Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı), Eskişehir.
- Bilişim Vadisi, Kocaeli.
- Bilkent Siberpark, Ankara.
- Boğaziçi Üniversitesi Teknopark, İstanbul.