Modoratör
Efsanevi Üye
Tedarikçilerin performans faktörleri nelerdir?
Tedarik zinciri yönetimini etkileyen faktörler müşteri ta- lepleri, küreselleşme, rekabet, bilgi ve iletişim, resmi etkiler, çevre, çalışanların bilgi ve becerileri olmak üzere yedi faktör altında incelenecektir.
Tedarik zincirinde gerçekleşmesi beklenen akışlar nelerdir?
Tedarik Zinciri Yönetimi, tüm lojistik ve üretim faaliyetlerini de bünyesine alarak pazarlama, satış, ürün geliştirme, finans ve bilgi teknolojilerini de kapsayacak şekilde koordinasyonu sağlar. Bu koordinasyonun sağlanmasında üç önemli akış vardır: Fiziksel Akış (Mal akışı), Finansal Akış, Bilgi Akışı.
Tedarik zinciri performansı nedir?
Tedarik zinciri performansı nedir?
B) Tedarik Zinciri Performansı Performans ölçümü, bir faaliyetin etkinliğini ve verimliliğini ölçülmesi süreci olarak tanımlanabilir. Tedarik zincirinin performansı, örgütün finansal durumunu gösteren bazı standart finansal ölçüler biçiminde ortaya çıkmaktadır.
Scor modeli süreci nedir?
Scor modeli süreci nedir?
SCOR Modeli, sektörlerden bağımsız olarak tüm tedarik zinciri yapılarını "planlama", "tedarik", "üretim", "dağıtım" ve "iade" olmak üzere beş temel süreç ile tanımlamaktadır.
Tedarik zinciri yönetimine neden ihtiyaç duyulur?
Tedarik zinciri yönetimi, stok maliyetleri ile planlama ve faaliyet harcamalarını azaltmayı, müşteri hizmetlerini geliştirmeyi, karar alma süreçlerini kısalttığı ve tüm bunların doğal sonucu olarak da rekabet gücünü ortaya çıkardığı için çok önemlidir.
Tersine lojistik faaliyetleri nelerdir?
Bu noktada akıllara gelen tersine lojistik türleri ise ürünlerin geri dönüştürülmesi, geri kazandırılması, materyallerin yeniden kullanılması, atıkların kurallara uygun olarak imha edilmesi, tamir ve bakım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi olarak sıralanabilir.
Çevik tedarik zinciri stratejisi nedir?
Çevik tedarik zinciri stratejisi nedir?
❖Çevik tedarik zinciri; hızlı ve sürekli olarak değişen küresel pazarlara dinamik ve büyüme odaklı olarak hızlı bir şekilde yanıt vererek kar elde eden tedarik zinciri türüdür.
Tedarik zinciri yöntemleri nelerdir?
Tedarik zinciri yöntemleri nelerdir?
Tedarik zincirinin temel fonksiyonları
- Talep ve sipariş yönetimi.
- Satın alma.
- Planlama.
- Üretim.
- Envanter (Stok) yönetimi.
- Depo yönetimi.
- Sevkiyat (Taşıma)
Tedarik zinciri kararları nedir?
Tedarik zinciri karar aşamaları; zaman dilimine ve uygulanmalarına bağlı olarak, tasarım, planlama ve operasyonel olarak kategorize edilebilirler. Tasarım kararları, kısıtlamaları veya daha iyi planları etkinleştirmek, kısıtlamaların herbirini dönüştürerek daha etkili operasyon sağlanır.