T
theking
Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 adet tavuk but
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı dolusu un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı zerzevat tozu
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak
1 lt su beş su bardağı kadar (isteğe bağlı şehriye ben bazen koyuyorum bazen koymuyorum)
Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Öncelikle tavuklarımızı güzelce yıkadıktan sonra bir tencereye alıp üzerine bir litre suyu ek edip haşlayalım yaklaşık 45 dakika kadar.
Haşlanan tavukların suyunu süzüp didikleyin istediğiniz büyüklükte olabilir.
Daha sonra bir tencerenin içine sıvı yağ ve tereyağ alın .
Üzerine ezilmiş sarımsak ekleyip hafif kavurduktan sonra bir yemek kaşığı dolusu unu ek edip köpürene dek kavurun .
Salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra beş su bardağı tavuk suyunu ek edin.
Güzelce karıştırıp limon suyunu tuz, zerzevat tozu, karabiber ve tavukları ek edip kısık ateşte 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
İstediğiniz formda sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun hanımlar
1 adet tavuk but
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı dolusu un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı zerzevat tozu
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak
1 lt su beş su bardağı kadar (isteğe bağlı şehriye ben bazen koyuyorum bazen koymuyorum)
Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Öncelikle tavuklarımızı güzelce yıkadıktan sonra bir tencereye alıp üzerine bir litre suyu ek edip haşlayalım yaklaşık 45 dakika kadar.
Haşlanan tavukların suyunu süzüp didikleyin istediğiniz büyüklükte olabilir.
Daha sonra bir tencerenin içine sıvı yağ ve tereyağ alın .
Üzerine ezilmiş sarımsak ekleyip hafif kavurduktan sonra bir yemek kaşığı dolusu unu ek edip köpürene dek kavurun .
Salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra beş su bardağı tavuk suyunu ek edin.
Güzelce karıştırıp limon suyunu tuz, zerzevat tozu, karabiber ve tavukları ek edip kısık ateşte 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
İstediğiniz formda sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun hanımlar