Son Konular

Strafor nerelerde kullanilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Strafor nerelerde kullanılır?

strafor köpük kullanıldığı yerler
- Duvarların ısı yalıtımında.
- Eğimli ve teras çatıların ısı yalıtımında.
- Geleneksel asmolen malzemelerin yerine dolgu malzemesi olarak.
- Yerden ısıtma döşemelerde.
- Tavanların ısı yalıtımında.
- Çıkmaların (Konsol) ısı yalıtımında.
- Boruların yalıtımında.

Döşemelerde ısı yalıtımı nasıl yapılır?

Döşeme üstüne ısı yalıtım levhaları lambalı (binili) kenarları birbirleri üstüne tam olarak oturtulmak amacıyla döşenir. Pürüzsüz XPS levhaların üstüne ayırıcı olarak polietilen bir tabaka serildikten sonra harç uygulanır. Harç tabakasının üstüne ahşap parke, PVC, halı vb. kaplamalar yapılarak ayrıntı tamamlanır.

Köpük soğuğu önler mi?

Köpük soğuğu önler mi?
Çatı Arası Köpük Yalıtım hiç boşluk kalmayacak şekilde doldurulur ve çatıdan giren soğuk havayı önler. Kış aylarında binanın aşırı soğumasını, yaz aylarında ise aşırı ısınmasının önüne geçer.

Şap altı ısı yalıtımı nasıl yapılır?

Şap altı ısı yalıtımı nasıl yapılır?
Şap atılmadan önce yüzey temizliği yapılır. Yüzeydeki bozukluklar izobozz keçenin serilmesine engel değildir. İzobozz keçe zemine boşluk kalmayacak şekilde yan yana serilir. Döşenmiş izoboz keçe üstüne şap atılıncaya kadar çalışan hareketli olacak ise , keçe birkaç noktadan klasik sıva harçları ile yapıştırılmalıdır.

Altı açık döşemelerde ısı yalıtımı nasıl yapılmalıdır?

Isı yalıtım tabakası, şap tabakası dökülürken zedelenmemelidir. Ahşap vb. döşeme kaplamalarının, nemden etkilenmemeleri için şap tabakası üzerine polietilen folyo serilmelidir. geçişini önleyecek şekilde yalıtılmalıdır. ile yapılmış kompozit panel kullanılıyorsa, buhar kesici tabaka ısı yalıtımı altında olabilir.

Donmuş köpük nasıl çözülür?

Tuz yoğunluğu fazla tuzlu su içinde 5 dakika bekletilir. 5 dakika sonrasında köpük kalıntıları ponza taşı gibi sert maddelerle kazınmalıdır. Kaba kıllı fırçalar da kalıntıyı temizlemek için uygundur. Temizleme sonrasında eller kremlenmelidir. Aseton bazlı ürünler kullanılarak köpük silinebilir.

Strafor, çeşitli alanlarda kullanılan bir yalıtım malzemesidir. Özellikle bina yalıtımında sıkça tercih edilir. Strafor köpük kullanıldığı yerler arasında şunlar bulunmaktadır:
- Duvarların ısı yalıtımında
- Eğimli ve teras çatıların ısı yalıtımında
- Geleneksel asmolen malzemelerin yerine dolgu malzemesi olarak
- Yerden ısıtma döşemelerde
- Tavanların ısı yalıtımında
- Çıkmaların (Konsol) ısı yalıtımında
- Boruların yalıtımında

Döşemelerde ısı yalıtımı yapılırken ise ısı yalıtım levhaları döşeme üstüne binili bir şekilde yerleştirilir. Pürüzsüz XPS levhaların üstüne polietilen tabaka serilir ve ardından harç uygulanır. Harç tabakasının üstüne de ahşap parke, PVC, halı gibi kaplamalar yapılarak tamamlanır.

Köpük, soğuğu önlemede etkili bir yalıtım malzemesidir. Özellikle çatı arası köpük yalıtımı yapıldığında, boşluk kalmayacak şekilde doldurularak çatıdan giren soğuk havayı engeller. Böylece kış aylarında binanın aşırı soğumasını, yaz aylarında ise aşırı ısınmasını önler.

Şap altı ısı yalıtımı yapılırken de yüzey temizliği yapılır ve izobozz keçe zemine boşluk kalmayacak şekilde serilir. Şap atılmadan önce keçe şap tabakasına dökülecek alanları belirtmek için klasik sıva harçları ile yapıştırılır.

Ayrıca, altı açık döşemelerde ısı yalıtımı yaparken ısı yalıtım tabakasının şap tabakası dökülürken zedelenmemesine dikkat edilmelidir. Ahşap döşemelerin nemden etkilenmemesi için şap tabakasının üzerine polietilen folyo serilmelidir.

Donmuş köpük çözülürken tuz yoğunluğu fazla olan tuzlu su içinde bekletilerek yumuşatılabilir. Daha sonra sert maddelerle (örneğin ponza taşı) kazınarak temizlenebilir. Aseton bazlı ürünler de köpük kalıntılarını temizlemekte etkili olabilir. Temizleme işleminden sonra ellerinize kremlerken dikkat etmeyi unutmayın.

Bakir caydanlikta cay zararli mi?

Avokado nasil canlandirilir?

1. Konular

1. 1.284.227
  2. Mesajlar

1. 1.670.414
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt