Editör
Efsanevi Üye
Staj sigorta sayılacak mı?
Ortaöğretim ve yükseköğretim dönemlerinde yapılan stajlarda emekliliğe esas olan uzun vadeli primler ödenmediği, sadece kısa vadeli sigorta primi ödendiği için sigorta başlangıcı olarak kabul edilmemektedir. Ancak doğum borçlanmalarında başlangıç olarak kabul edilmektedir.
Stajyer sigorta ücreti ne kadar?
2022 yılında çalışan sayısı 20'nün üzerinde olan işyerlerinde stajyerlere aylık 1.276 lira, 20'de az çalışanı olan işyerlerinde aylık 638 lira ödeniyor. 20'den az çalışanı olan işyerlerinde ödenen stajyer ücretinin üçte ikisini, 20'den fazla çalışanı olan işyerlerinde ise üçte birini devlet karşılıyor.
Part time çalışırken staj yapılır mı?
Part time çalışırken staj yapılır mı?
Kısmi zamanlı olarak çalışan bir öğrencinin aynı zamanda okulu tarafından zorunlu staj yükümlülüğü var. Stajı da aynı işyerinde yapacak.
Staj yapmak için ortalama kaç olmalı?
Staj yapmak için ortalama kaç olmalı?
Genellikle iyi bir not ortalaması 3 ve üzeri olarak kabul edilir.
12 sınıf staj süresi ne kadar?
Anadolu Meslek Lisesi Stajları Anadolu Meslek lisesi programında 12.sınıfda öğrenciler ekim ayı başından haziran ayı başına kadar haftada 3 gün olmak üzere işletmelerde beceri eğitimine (staja) alınırlar. Haftada 2 gün ise okullarında derslerine devam ederler.
Staj sigortası kim öder?
yükseköğrenim sırasında staja tabi tutulan öğrenciler için öğrenim gördükleri Yükseköğretim Kurumu, prim ödeme yükümlüsü olarak sayılmaktadır. ve Meslek Hastalığı sigortası kapsamında ve sigorta prim giderleri Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bütçesinden karşılanacak şekilde sigortalanmaktadır.
Meslek lisesi mezunları sigorta başlangıcı sayılır mı?
Meslek lisesi mezunları sigorta başlangıcı sayılır mı?
Hayır, katılmıyor. Çünkü çıraklık ya da stajyerlik döneminde emeklilik primi ödenmiyor, sadece iş kazası, meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası primleri ödeniyor.
Zorunlu stajda sigortayı kim yapar?
Zorunlu stajda sigortayı kim yapar?
Sigortalı olarak stajyerlik yapmak isteyenlerin girişi 07 çırak veya 19 Stajyer kodu ile girişleri yapılmaktadır. Bunun dışında tamamlayıcı eğitim gören ve stajyerlik yapmak isteyen öğrencilerin sigorta bildirimlerini Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından okul idaresine yapılmaktadır.