Editör
Efsanevi Üye
Sosyal uyum birimi nedir?
Fatih Belediyesi Sosyal Uyum Birimi, çok kültürlü ilçemizde, toplumsal çeşitliliğin bir parçası olan göçmen nüfusun, topluma aidiyet sağlaması için çalışmalar yürütmektedir.
SUYE Projesi Nedir?
Bu proje, ev sahibi topluluk üyeleri ve Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler arasındaki sosyal istikrar, uyum ve sosyo-ekonomik güçlenme için Türk ve Suriyeli gençlerin potansiyelini hayata geçirmeye odaklanmaktadır.
Uyum Projesi Nedir?
Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi'nin genel amacı, Geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve Türk ev sahibi toplulukların sosyal ve ekonomik uyumunu, istihdam edilebilirliklerini ve yeterliliklerini iyileştirerek mesleki eğitime teşvik etmektir.
Sosyal uyum merkezleri ne iş yapar?
Sosyal uyum merkezleri ne iş yapar?
Merkezlerde, bağımlılıktan kurtulanlara psiko-sosyal destek, topluma uyum, kötü alışkanlıklardan uzak durma gibi konularda destek olunması planlanırken, bakanlık tarafından buralarda görevlendirilecek personele de özel eğitim verilecek.
Sosyal uyum ve yaşam eğitimi nedir?
Sosyal uyum ve yaşam eğitimi nedir?
Sosyal Uyum Ve Yaşam Kurs Programıyla başta geçici koruma kapsamındaki Suri- yeliler olmak üzere ülkemizde yasal kalış hakkına sahip yabancıların, ülkemizdeki sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumunun kolaylaştırılması amaçlanmaktadır.
SUYE Egitimi Nedir?
SUYE eğitimine katılan yabancı uyruklu kişilere 'İl Göç İdaresi ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD)' eğitmenleri tarafından Türkiye'de sağlık, hukuksal ve sosyal uyum gibi birçok konu hakkında eğitim verilmiştir. Eğitime katılan öğrenci ve kişilere bir katılım sertifikası verilecektir.
SUYE eğitimi nedir?
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü (GİGM) ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (HBÖGM) arasındaki işbirliği protokolü çerçevesinde, ülkemizde yasal kalış hakkına sahip tüm yetişkin yabancıların sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumlarının kolaylaştırılması amacı ile "Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi (SUYE)" geliştirilmiştir.
En çok hangi ilde Suriyeli var?
En çok Suriyeli barındıran şehir 542 bin 45 kişi ile İstanbul. İstanbul'u 462 bin 697 kişi ile Gaziantep, 433 bin 875 kişi ile Hatay takip ediyor. Suriyelilerin yerli nüfusa oranla en yoğun olduğu şehir ise %42,4 ile Kilis. Kilis'te 145 bin 826 Türk Vatandaşı ile kayıt altına alınmış 107 bin 468 Suriyeli bulunuyor.
Sosyal uyum ve yaşam projesi nedir?
Sosyal uyum ve yaşam projesi nedir?
SUYE projesi Sosyal uyum ve yaşam kursu; ülkemizde yaşayan yabancılara dönük olarak planlanan 17 yaşını dolduran ve ülkemizde kalma hakkı elde eden kişiler için amaçlanmış kurstur.
SEUP nedir?
SEUP nedir?
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce meslek liselerini yenilemek, öğrencilere doğrudan destek sağlamak ve sosyal uyum etkinlikleri düzenlemek amacıyla yürütülen Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi'nin (SEUP) bilgilendirme toplantısı yapıldı.