S
SoruCevap
Sarı Papatya Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı su
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz (Yumurta akına koyulacak)
Ara kreması için;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
Vanilya (Ocaktan alınca)
Üzeri için;
Kremşanti
Süt
Farklı renklerde besin boyaları
Sarı Papatya Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya için yumurtanın sarısını ve beyazını farklı kaplara alalım.
Yumurta sarısının içine şeker ve suyu ekleyip, mikserle çırpalım ve başka malzemeleride ekleyip, tekrar çırpalım.
Yumurta beyazına bir fiske tuz atıp beyaz köpük üzere olana kadar çırpalım ve başka karışıma ekleyelim. Bu kademede tahta kaşık yahut spatula kullanarak ikisini birbirine karıştıralım.
Kek harcımızı tabanına yağlı kağıt koyduğumuz kalıba dökelim. Ben 24 cm lik kek kalıbı kullandım. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
Kreması için tüm materyalleri tencereye alıp pişirelim. Ocaktan alınca vanilya ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
Sonrası size kalmış. İstediğiniz halde süsleyebilirsiniz. Ben ortasına damla çikolata ve çilek koydum.
Pastamı yeşil besin boyası damlattığım kremşantiyle kapladım. Sonra krema torbasıyla üzerine sarı papatyalar yaptım. Dilediğiniz renkte formda yapabilirsiniz .
Sarı Papatya Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanya için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı su
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz (Yumurta akına koyulacak)
Ara kreması için;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
Vanilya (Ocaktan alınca)
Üzeri için;
Kremşanti
Süt
Farklı renklerde besin boyaları
Sarı Papatya Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya için yumurtanın sarısını ve beyazını farklı kaplara alalım.
Yumurta sarısının içine şeker ve suyu ekleyip, mikserle çırpalım ve başka malzemeleride ekleyip, tekrar çırpalım.
Yumurta beyazına bir fiske tuz atıp beyaz köpük üzere olana kadar çırpalım ve başka karışıma ekleyelim. Bu kademede tahta kaşık yahut spatula kullanarak ikisini birbirine karıştıralım.
Kek harcımızı tabanına yağlı kağıt koyduğumuz kalıba dökelim. Ben 24 cm lik kek kalıbı kullandım. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
Kreması için tüm materyalleri tencereye alıp pişirelim. Ocaktan alınca vanilya ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
Sonrası size kalmış. İstediğiniz halde süsleyebilirsiniz. Ben ortasına damla çikolata ve çilek koydum.
Pastamı yeşil besin boyası damlattığım kremşantiyle kapladım. Sonra krema torbasıyla üzerine sarı papatyalar yaptım. Dilediğiniz renkte formda yapabilirsiniz .
Sarı Papatya Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı