Son Konular

Rekor ne ise yarar?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Rekor ne işe yarar?

Rekor; tesisatta iki boruyu birleştirmeye yarayan bağlantı malzemesidir. Çoğu çeşidi yivlere sahiptir ve genelde metalden üretilirler ama plastik çeşitleri de piyasada bulunabilir. Bu bağlantı malzemesi sayesinde kaynak yapmanız gerekmez ve boruları istediğiniz zaman rekorun olduğu yerden yeniden sökebilirsiniz.

3 4 rekor kaç mm?

Rakor ve Hortum Rakorları
UZUN ve LÜLE TİP RED. | KAYNAK RAKORU
Cinsi | Gövde | Cinsi
3/4-11/4 | L/S | 16 mm
3/4-11/2 | L/S | 20 mm
1″-3/4 | L/S | 25 mm

Rekor kırmak ne anlama gelir?

Rekor kırmak ne anlama gelir?
eski rekoru aşıp yeni, üstün bir sonuç elde etmek.

Unf rakor ne demek?

Unf rakor ne demek?
Paslanmaz boru ve karşı gövdeyi birbirine bağlamaya yarayan üründür. Karşı gövde bağlantısı UNF dişli olmak zorundadır. Somunlu tarafa boru yüksük yardımı ile montajlanır.

Hortum rakoru nedir?

Rakor, (teknik) havşalı bir borunun ucuna serbestçe dönebilecek biçimde geçirilmiş ve boruyu karşılığına eklemeyi sağlayan içten vidalı, somun biçiminde parça, bilezik. Sıhhi tesisatta döndürülemeyen iki borunun uçlarına bağlanıp birleştirerek, boruların döndürülmeden birbirine bağlanmasını sağlayan bağlantı parçası.

Rekor bağlantı elemanı nedir?

Sıhhi bir tesisatta, iki boruyu döndürmeye gerek duymadan birbirlerine kolayca bağlanabilmesini destekleyen bağlantı parçasına rekor adı verilir.

Hortum Rekoru nedir?

Hortum Rekoru nedir?
Bir boru bağlantı parçası olarak geçen hortum rekoru, yüksek basınca karşı gösterdiği dayanıklılık sayesinde dikkatleri üzerine çeken ürünlerdendir. Genellikle su aktarımı için kullanılan bu araç, farklı sıvılar için de tercih edilebilir.

Hidrolik Rekor ne demek?

Hidrolik Rekor ne demek?
Sektörde "Hidrolik Rekor" olarak kullanılan, asıl adı "Hidrolik Rakor" olan bu kelimenin Türkçe'de tanımı "Sıhhi tesisatta iki boruyu döndürmeden birbirine bağlanmasını sağlayan bağlantı parçası" olarak geçmektedir.

Hortum sıkma presi ne işe yarar?

Hortum presleri, sert ve esnek hortum ve boru bölümleri ile deforme olabilen metal bağlantı parçalarını birleştirmek için elektrikli ve güçsüz aletlerdir.

Rekorlar, tesisat işlerinde kullanılan boru bağlantı elemanlarıdır. Bu parçalar sayesinde boruları birleştirmek ve gerektiğinde tekrar ayırmak mümkün olur. Rekorlar genellikle metalden yapılır ve çoğu çeşidi yivli yapıdadır. Plastik rekorlar da bulunabilmektedir. Kaynak yapmadan basit bir şekilde boruları birleştirmek için tercih edilirler.

3/4 rekor, 16 mm ile 20 mm genişliğinde olan boruları birleştirmek için kullanılırken, 1"2 rekor ise 25 mm genişliğindeki borular için tercih edilir. Rekor kırmak ifadesi, eski rekora göre daha üstün bir sonuç elde etmek anlamına gelmektedir.

UNF rakorlar, paslanmaz boru ve karşı gövdeyi birbirine bağlamak için kullanılan ürünlerdir. Karşı gövde bağlantısı UNF dişli olmalıdır ve montaj için boru yüksük yardımı kullanılır. Hortum rakoru ise döndürülemeyen boruların birleştirilmesini sağlayan bağlantı parçalarıdır.

Hortum rekorları, yüksek basınca dayanıklı olmaları sebebiyle dikkat çeken bir boru bağlantı parçasıdır. Su aktarımı için sıkça tercih edilirler ancak farklı sıvılar için de kullanılabilirler. Hidrolik rekorlar ise sıhhi tesisatlarda boruların döndürülmeden birbirine bağlanmasını sağlayan bağlantı parçalarıdır.

Son olarak, hortum sıkma presleri sert ve esnek hortum ve boru bölümlerini metal bağlantı parçaları ile birleştirmek için kullanılan elektrikli aletlerdir. Bu presler, parçaların güvenli ve sağlam bir şekilde birleştirilmesini sağlar.

Aslan Kapisi hangi uygarliga aittir?

Ya Fettah Ya Rezzak gunde kac defa okunmali?

1. Konular

1. 1.284.227
  2. Mesajlar

1. 1.670.414
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt