Modoratör
Efsanevi Üye
Polis kadro atışları kaç metre?
Yeni sistemde silah atışları 5.7 ve 15 metreye düşürülerek sabit yerine, operasyonel hale dönüştürüldü. Atılan mermi sayısı ve puan aynı kaldı. Yeni sistemde, 5 metreden yapılan ilk katagori atışında 20 puan alamayan polisler ikinci ve üçüncü aşamaya geçemiyor.
Atış Yönergesi nedir?
MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, emniyet hizmetleri sınıfı personeli ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan eğitim-öğretim kurumlarındaki öğrencilere atış kabiliyeti kazandırmak, geliştirmek ve devam ettirmek üzere yapılacak atış eğitimlerine ilişkin esas ve usulleri düzenlemektir.
Poligonda atış yapmak için ruhsat gerekir mi?
Poligonda atış yapmak için ruhsat gerekir mi?
18 yaşını ikmal etmemiş kişiler, yanlarında veli veya vasileri bulunmak suretiyle atış poligonlarından yararlanabilirler. Atış poligonlarında atış yapmak üzere gelen kişilerin, varsa, taşıma veya bulundurma ruhsatlarını, yoksa, geçerli kimliklerini ibraz etmeleri ve kaydettirmeleri zorunludur.
Silah eğitimi kaç yaşında alınır?
Silah eğitimi kaç yaşında alınır?
Evet vardır. Poligon yaş sınırı 18'dir. Ancak 18 yaşından küçükler de, yanlarında reşit bir refakatçi ile hizmetlerimizden faydalanabilirler.
Polis performans notu ne ise yarar?
Yönetmeliğe göre Emniyet teşkilatına yönelik performans değerlendirme sonuçları hizmet gerekleri yanında personelin başarı, yeterlilik ve ehliyetlerinin tespitinde, performansının geliştirilmesinde, kıdem sırasının tespitinde, rütbe terfiinde, görevde yükselmesinde, asli memurluğa atanmasında, branş işlemlerinde.
Emniyet açık nedir?
"emniyet açık" ifadesi emniyetin devrede olduğu anlamına gelir. dolayısıyla emniyet açıkken güvendesinizdir. eminyet açıkken ateş edilemez. emniyet kapalıyken ateş edilebilir.
5 nolu atış nedir?
5 nolu atış nedir?
usta birliğine gittikten sonra yapılan atıştır. bu atışların sonrasındaki akşam anında nöbet kitlenir (1999-2001 arası böyleydi) . eğer o koşu kumluk bir parkurda ve sıcak bir havada yapılıyorsa bayağı zordur.
EGM tekamül eğitimi nedir?
EGM tekamül eğitimi nedir?
Tekamül eğitimi ise kurumların personellerini geliştirmek için düzenledikleri eğitim programıdır. Genellikle askeri ve polis okullarında eğitim gören öğrencilerin yeni sisteme alışmaları ya da mesleğini pekiştirmeleri adına gördükleri eğitime denir.