Modoratör
Efsanevi Üye
PMI ne işe yarar?
PMI Endeksi, şirketlerin satın alma yöneticilerinin, mal ve hizmet satın alma eğilimlerini inceleyen bir göstergedir. Bu gösterge temel olarak büyüme öngörülerini açıklamaya yönelik anket niteliği taşımaktadır. Ülkelerin büyüme tahminlerini en iyi şekilde açıklayabilen endekslerden birisidir.
Sanayi üretim endeksi ne demek?
Sanayi Üretim Endeksi – SÜE (Industry Production Index – IPI) Nedir? Ekonomide meydana gelen gelişmelerin ve uygulanan ekonomik politikaların, kısa dönemde olumlu veya olumsuz etkilerinin ölçülebilmesi için aylık olarak hesaplanan bir endekstir.
Imalat PMI verisi nedir?
Imalat PMI verisi nedir?
PMI, imalat ve hizmet sektörlerinde ekonomik faaliyetleri ölçen ve geleceğe yönelik ekonomik büyüme veya daralma eğilimlerini gösteren öncü göstergelerden biridir. PMI, İngilizce Purchasing Manager's Index (Satın Alma Müdürleri Endeksi) kelimlerinin baş haflerinden oluşan bir kısaltmadır.
Sanayi üretim endeksi ne için kullanılır?
Sanayi üretim endeksi, sanayi sektörünün durumunu, üretim faaliyetlerindeki artış ya da azalışın yıllar itibariyle karşılaş- tırmalı olarak izlenmesini sağlayan bir gösterge olup, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aylık olarak yayımlan- maktadır.
What do the latest IHS Markit PMI surveys tell us?
IHS Markit's PMI surveys indicate that demand is switching from goods to services, but regional divergences in consumer spending remained marked… IHS Markit's PMI business surveys showed the global economic recovery losing slight momentum in June though regional differences remained marked…
What does PMI stand for?
What does PMI stand for?
Purchasing Managers' Index® (PMI®) | IHS Markit PMI TM by IHS Markit Use the Purchasing Managers' Index (PMI) for accurate and timely insight into the health of the global economy. Purchasing Managers' Index™ (PMI™) data are compiled by IHS Markit for more than 40 economies worldwide.
How do I receive underlying PMI data?
To receive underlying PMI data, please contact[email protected]. Release times are shown in UTC.
What PMI indices are available via subscription?
PMI indices are only available via subscription with the exception of a headline index. The headline index influences financial markets and receives considerable media coverage upon release. The headline index is calculated differently depending on the sector being monitored: