Son Konular

Penisilin hangi canlıdan elde edilir?

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Penisilin hangi canlılardan elde edilir?
Penisilin, 1928 yılında Londra'da Alexander Fleming tarafından Penicillium Notatum adlı kufte keşfedilen antibiyotik Bu madde, ilk olarak 1911 yılında bir İskandinavyalı tarafından tanımlanmış olmakla beraber o yıllarda iyileştirici gucu bilinmemekteydi 1945 yılında Fleming'le birlikte Nobel Odulunu kazanan Oxfordlu Florey ve Chain, penisilinin kitle halinde elde edilebilmesini temin etmişlerdir

Penisilin, ilk olarak 1928 yılında Alexander Fleming tarafından keşfedilen ve Penicillium Notatum adlı küf mantarından elde edilen bir antibiyotiktir. Penisilin'in keşfi, tıp dünyasında devrim niteliğinde bir olay olmuştur. Daha sonra, 1945 yılında Fleming'e ve onunla birlikte çalışan Oxfordlu Howard Florey ve Ernst Boris Chain'e Nobel Ödülü verilmiştir.

Penicillium cinsi mantarlar, özellikle Penicillium chrysogenum ve Penicillium notatum türleri, penisilin üretmek için kullanılan mantar türleridir. Bu mantarlar laboratuvar ortamında yetiştirilerek, belirli işlemlerden geçirilerek penisilin elde edilir.

Günümüzde penisilin ve diğer antibiyotikler, çoğunlukla laboratuvar ortamında sentetik olarak üretilmektedir. Ancak doğal penisilin hala belirli miktarlarda Penicillium mantarlarından elde edilebilmektedir.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Nihilizm (Hiccilik) Nedir?

Trafikte Kullanılan İşaret Ve Levhalar

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.431
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt