S
SoruCevap
Parmak Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince su
İç harcı için;
Peynir
Maydanoz
Toz kırmızı biber
Böreği kapatmak için;
1 çay bardağı soğuk su
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Parmak Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu sefer güzel bir kahvaltılıkla geldim. Artık hazır yufka ile yapmaya son. İster akşamdan yap sabaha pişir, ister yap buzluğa at misafir gelince pişir. Geçelim tarifimize.
İlk önce yumurta, tuz, sirke ve unu bir kaba alıp yavaş yavaş su ilave edelim ve hamurumuzu yoğuralım.
Yoğurduğunuz hamuru bezelere ayırıp iç harcını hazırlayana kadar dinlensin.
Ben bezeleri küçük aldım siz istediğiniz şekilde alabilirsiniz. Hamurumuzu baklava yufkası gibi incecik açıyoruz.
Açtığınız yufkayı pizza dilimi gibi 8 eşit parçaya üçgen şekilde kesiyoruz ve iç harcımızı koyup ucunu su ile ıslatarak katılıyoruz ve kızgın yağda altın sarısı şeklinde kızartıp sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.Püf noktalar:.
Hamur baklava yufkası gibi incecik açılmalı.
Bezeleri istediğiniz boyuta göre alabilirsiniz ben her şeklinden yaptım görebilmeniz için.
Böreğin iç harcını koyunca sıkı sarin ki kızartırken peynirler dışa çıkmasın.
Sirke ve içine kullanacağınız peynir fark etmez.
Parmak Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince su
İç harcı için;
Peynir
Maydanoz
Toz kırmızı biber
Böreği kapatmak için;
1 çay bardağı soğuk su
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Parmak Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu sefer güzel bir kahvaltılıkla geldim. Artık hazır yufka ile yapmaya son. İster akşamdan yap sabaha pişir, ister yap buzluğa at misafir gelince pişir. Geçelim tarifimize.
İlk önce yumurta, tuz, sirke ve unu bir kaba alıp yavaş yavaş su ilave edelim ve hamurumuzu yoğuralım.
Yoğurduğunuz hamuru bezelere ayırıp iç harcını hazırlayana kadar dinlensin.
Ben bezeleri küçük aldım siz istediğiniz şekilde alabilirsiniz. Hamurumuzu baklava yufkası gibi incecik açıyoruz.
Açtığınız yufkayı pizza dilimi gibi 8 eşit parçaya üçgen şekilde kesiyoruz ve iç harcımızı koyup ucunu su ile ıslatarak katılıyoruz ve kızgın yağda altın sarısı şeklinde kızartıp sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.Püf noktalar:.
Hamur baklava yufkası gibi incecik açılmalı.
Bezeleri istediğiniz boyuta göre alabilirsiniz ben her şeklinden yaptım görebilmeniz için.
Böreğin iç harcını koyunca sıkı sarin ki kızartırken peynirler dışa çıkmasın.
Sirke ve içine kullanacağınız peynir fark etmez.
Parmak Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı