- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Oyun terapisti kimler olabilir?
Kimler Oyun Terapisi Eğitimini Alabilir? Oyun Terapisi Eğitimine Psikoloji, PDR, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Özel Eğitim, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği mezunları ve öğrencileri ile birlikte Sosyal Hizmet Uzmanları, Doktorlar, Pedagoglar, Hemşireler ve Öğretmenler katılabilir.
Oyun terapisi sertifikası ne işe yarar?
Bu eğitimi alan kişiler çocuklarla daha kolay bir şekilde iletişim kurarak onların duygu ve düşüncelerini daha kolay bir şekilde anlar. Dolayısı ile oyun terapisi sertifikası eğitimi alan kişiler kreşlerde, ana okullarında veya özel bakıcı olarak iş sahibi olarak çocuk bakmaya başlayabilirler.
Oyun terapisi eğitimi nereden alınmalı?
Oyun terapisti olmak isteyen kişiler için oyun terapisi eğitimi, üniversitelerden veya uzun dönem eğitim veren çeşitli merkezlerden alınmalıdır. Oyun terapisini bilgilenme amacıyla veya hobi olarak almak isteyen kişiler ise, online eğitim platformlarından alabilir.
Herkes oyun terapisti olabilir mi?
Oyun terapisti olabilmek için öncelikle terapist olmak gerekir. Türkiye'de kimin terapi yapacağı yasal olarak belirlenmiştir. Buna karşın gerekli denetim olmadığı için herkes terapist olarak kendini ilan edebilmektedir.
Oyun terapisti olmak için hangi bölüm okunmalı?
Psikoloji veya Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nden mezun olup Oyun Terapisi Eğitimi alan kişiler oyun terapisti olarak çalışabilir.
Oyun terapisi seansı kaç dk?
Oyun terapisinin türleri, non-direktif (yönlendirilmemis), kognitif (bilissel davranisçi) ve Filial Terapidir. (anne-baba'da dâhil olur) Seanslar yaklasik 45 dakika sürmektedir. Ancak Filial Terapi 30 dk, 15–20 seans sürmektedir. Çocuk oyun terapi seansina geldiginde terapist yalnizca çocukla iletisim kurar.
Oyun terapisi süresi nasıl gruplanır?
Oyun terapisi süreci çocuğun yaşadığı soruna ve geçmiş ile bugün yaşadığı deneyimlere bağlıdır. Oyun terapisi genellikle haftada bir ya da iki kez olmak üzere düzenli şekilde devam ettiğinde 16-20 seans arası sürmektedir. Bu süreci çocuğun gelişimsel dönemi ve terapinin gidişatı da etkilemektedir.
Oyun terapisi kimden alinir?