T
theking
Örüklü Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket (125 gr ) margarin
2 yumurta ( 1 adedinin sarısını üzeri için ayırdım)
1 paket instant maya
Yeteri kadar un
Peynir
Maydanoz
Üzeri için
Çekirdek içi
Örüklü Poğaça Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabına sütü, şekeri, tuzu, sıvı yağı, instant mayayı ve yumurtayı aldım gereçleri güzelce karıştırdım. Azar azar unu ekledim yumuşak bir hamur hazırladım.
Hamuru yaklaşık 1 saat mayalandırdım.
Hamuru merdane yardımıyla açtım, oda sıcaklığında beklettiğim yumuşak margarini üzerine sürdüm ve katladım.
Tekrar açtım biçimde görüldüğü üzere üçe böldüm ortalarına peynir ve maydanoz karışımını koydum.
Üstten birleştirdim saç örgüsü biçimini verdim.
Üzerine yumurta sarısını sürdüm çekirdek içi ile süsledim tepsi mayası yaptım.
30 dk kadar kalıba koydum benimki çok kabardı bu yüzden kalıbımı değiştirmek zorunda kaldım siz hamurunuza uygun kalıba bırakın. Fırında 30 dk pişirdim.Afiyet olsun.
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket (125 gr ) margarin
2 yumurta ( 1 adedinin sarısını üzeri için ayırdım)
1 paket instant maya
Yeteri kadar un
Peynir
Maydanoz
Üzeri için
Çekirdek içi
Örüklü Poğaça Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabına sütü, şekeri, tuzu, sıvı yağı, instant mayayı ve yumurtayı aldım gereçleri güzelce karıştırdım. Azar azar unu ekledim yumuşak bir hamur hazırladım.
Hamuru yaklaşık 1 saat mayalandırdım.
Hamuru merdane yardımıyla açtım, oda sıcaklığında beklettiğim yumuşak margarini üzerine sürdüm ve katladım.
Tekrar açtım biçimde görüldüğü üzere üçe böldüm ortalarına peynir ve maydanoz karışımını koydum.
Üstten birleştirdim saç örgüsü biçimini verdim.
Üzerine yumurta sarısını sürdüm çekirdek içi ile süsledim tepsi mayası yaptım.
30 dk kadar kalıba koydum benimki çok kabardı bu yüzden kalıbımı değiştirmek zorunda kaldım siz hamurunuza uygun kalıba bırakın. Fırında 30 dk pişirdim.Afiyet olsun.