- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Okullarda değerler eğitimi nedir?
Değerler eğitimi kreş ya da anaokullarında verilen genel olarak sevgi, hoşgörü, saygı, adalet, bilinçlendirme ve de yardımseverlik gibi bazı temel değerlerin bulunduğu eğitim programında küçük çocuklara empati ve çevre bilinci gibi konuları öğretir.
Eğitimde değerler sistemi nedir?
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından değerler eğitimi; "Çocukların ve gençlerin pozitif değerleri keşfedip geliştirmeleri ve kendi potansiyellerine göre ilerlemeleri için yürütülen eğitimsel gayretler" olarak tanımlanmaktadır.
Ilkokul değerler nelerdir?
Okullarda değerler eğitimi sevgi, saygı, hoşgörü, insan hakları, farklılıkları kabullenme, sorumluluk, vatandaşlık, düşünme eğitimi gibi farklı farklı başlıkları altında toplayarak verilir.
Meb değerler eğitimi nedir?
Değerler Eğitiminin Amacı; Öğrencilerin kendilerine güvenen, sistemli düşünebilen, girişimci, plânlı çalışma alışkanlığına ve eleştirel bakış açısına sahip, estetik duyguları ve yaratıcılıkları gelişmiş bireyler olmalarını sağlamaktır.
Değerler eğitimi değerler nelerdir?
Bu değerler; mutluluk, dürüstlük, alçakgönüllülük, işbirliği, özgürlük, sevgi, barış, saygı, sorumluluk, sadelik, hoşgörü, birlik olarak belirlenmiştir.
Hangi değerler nasıl öğretilir?
*Çocuğa değerler öğretilirken anne baba aynı değer üzerinde çalışmalıdır. Çocuk bir değeri pekiştirmeden, içselleştirmeden kendi içinde anlamlandırmadan başka bir değere geçilmemelidir. Geçilmemelidir ki çocukta anlam kargaşası olmasın. *Çocuğa bir değer öğretildikten sonra pekiştirme yapılmalıdır.
Ilkokulda değerler eğitimi hangi derste işlenir?
Yeni müfredatta İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden Fen Bilgisi dersine, müzik dersinden Matematik dersine kadar 15 temel eğitim dersinin içine "Değerler Eğitimi" yerleştirildi.
MEB değerler nelerdir?
Durmuş, ders programlarının ekseninde 10 değer olduğunu belirterek, bu değerlerin adalet, dostluk, dürüstlük, özdenetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik ve yardımseverlik olduğunu kaydetti.
Öğrencilere temel insanî değer ve erdemlerin kazandırılması, değerlere karşı duyarlılık oluşturulması ve onları davranışa dönüştürülmesi, Toplum tarafından kabul gören değerlerin uygun okul ortamı oluşturularak geliştirilmesi ve pekiştirilmesi. Öğrencilerin sorumluluk duygularının geliştirilmesi.
"Etkili karakter eğitiminin 11 prensibi" adlı yazısında Lickona ve arkadaşları (2002) dürüstlük, adaletli olma, merhamet, sorumluluk, kendine ve diğerlerine saygı duyma gibi temel ve evrensel etik değerlerin karakter eğitiminin temelini oluşturması gerektiğini vurgular.
Değerlerin sınıflandırılması nedir?
Değerlerin sınıflandırılması konusunda en kapsamlı çalışma yapmış olan Spranger değerleri altı temel gruba ayırmıştır. Bu sınıflamada değerler: Bilimsel Değer, Ekonomik Değer, Estetik Değer, Sosyal Değer, Politik Değer, Dini Değer olarak altıya ayrılmıştır.