- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Okul kulüplerine nereden bakılır?
MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği gereği, bu alanlardaki sosyal etkinlik çalışmalarını kayıt altına almak için e-Okul Sistemi içerisinde Sosyal Etkinlik Modülü oluşturulmuştur. Sosyal Etkinlik Modülü, bu etkinliklerin kayıtlı, ölçülebilir veri haline getirilmesini amaçlar.
E okulda sosyal etkinlik nasıl silinir?
Sosyal Etkinlik girişi menüsünden silinecek etkinliği seçip kaydet butonunun solunda yer alan silme butonundan siliniyor.
Okul etkinlikleri iptal mi?
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bu kapsamda virüsün etkilerinden korunmak amacıyla resmi ve özel okullarda, toplantı, çalıştay, sempozyum, , konferans, ödül töreni, spor müsabakası gibi sosyal etkinlikler tedbiren iptal edilmiştir" ifadesine yer verildi.
Sosyal Kulüplere öğretmenler nasıl belirlenir?
Sorumlu öğretmen sayısı, özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için 10 öğrenciye kadar en az 2, okul öncesi eğitim kurumlarında her grup için en az 1 öğretmen olacak şekilde belirlenir.
Okullarda kulüp çalışmaları ne zaman başlar?
Tercih formları ile öğrencilerin ilgi duyduğu kulüpler belirlenir. Rehber ve mentor öğretmenler yardımı ile öğrencinin seçenekleri içinde en uygun sosyal kulübe yönlendirilir. Ekim ayının ilk haftası kulüp çalışmaları başlar ve belirlenmiş olan plan doğrultusunda yıl boyunca uygulanır.
Okullarda kulüp çalışmaları nasıl yapılır?
a) Öğrencilerle birlikte yıllık çalışma planlarının hazırlanmasını sağlar ve onaylanması için Kulüp Rehber öğretmenine verir. b) Yapılacak faaliyetlerle ilgili görev paylaşımını ve görev dağılımını Kulüp Rehber öğretmenine bildirir. c) Yapılan çalışmalar hakkında kulüp rehber öğretmenini bilgilendirir.
Sosyal etkinlik dersi e okula giriliyor mu?
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından; "Ortaöğretim Genel Müdürlüğü internet sayfasında yer alan Haftalık Ders Çizelgeleri ve Program Açıklamaları dokümanına göre Sosyal Etkinlik dersinin notla değerlendirilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle ders e-Okul sisteminde not girişlerinde yer almamaktadır.
E-okul sosyal etkinlik girişi yapılacak mı?
Bu doğrultuda öğrencilerin gerçekleştirdiği sosyal etkinlikler, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Sosyal Etkinlik Modülü'nde Okul Etkinlikleri, Merkezî Etkinlikler ve Okul Dışı Bireysel Etkinlikler olarak kayıt altına alınacaktır.
Bakanlıkça, illere gönderilen yazıya göre, resmî/özel okul ve kurumlarda öğrenci, öğretmen ve eğitim kurumu yöneticilerinin katılımı yapılması planlanan il/ilçe, ulusal ve uluslararası düzeydeki sosyal etkinlikler, 2020'de tedbiren iptal edilmişti.
Sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, resmi ve özel okullardaki tören, müsabaka, yarışma gibi etkinliklerin tedbir amaçlı iptal edildiği duyuruldu.
Öğrenci Kulüpleri zorunlu mu?
(4) Her öğrencinin en az bir kulübe üye olması zorunludur. (5) Öğrencinin seçtiği kulüp, yaptığı çalışmalar ve belgeleri, e-Okul sisteminde yer alan Sosyal Etkinlik Modülüne işlenir.
Sosyal kulüpler hangileri?
1- Kültür ve Edebiyat Kulübü:
Sosyal kulüp toplantıları ne zaman yapılır?
Genel Kurul her yıl Eylül Ekim ayları içerisinde yapılır. Kulüp yönetim kurulu tarafından yer, tarih, saat ve gündeminin, en az on beş gün öncesinden belirlenerek duyurulur. Olağanüstü genel kurul, üyelerinin 1/3'nün yazılı isteği ile toplanır. Toplantı en az 7 gün önceden üyelere bildirilir.
Okullardaki eğitsel kulüp çalışmaları ile ne bilincimiz gelişir?
Kulüp çalışmalarına düzenli katılan öğrencinin kendine ve çevresine karşı güven duygusu artar. Planlı çalışma alışkanlığı, zamanı etkin ve verimli kullanma alışkanlığı kazanırlar. Farklı sınıfların bir araya geldiği bu çalışmalarda birbirlerine karşı saygılı, hoşgörülü olmayı öğrenirler.
Sosyal etkinlik dersine not giriliyor mu?
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından; "Ortaöğretim Genel Müdürlüğü internet sayfasında yer alan Haftalık Ders Çizelgeleri ve Program Açıklamaları dokümanına göre Sosyal Etkinlik dersinin notla değerlendirilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle ders e-Okul sisteminde not girişlerinde yer almamaktadır. "13.