Editör
Efsanevi Üye
Öğretim ilke ve yöntemleri dersi niçin önemlidir?
Öz. Öğretim ilke ve yöntemleri dersi öğretmen adayının öğretim sürecinde neye, nasıl rehber olması gerektiği konusunda onlara bilgi ve beceri edinimini sağlayan önemli bir derstir.
Öğretmen merkezli yaklaşım nedir?
eğitimin merkezinde öğretmenin bulunması. en doğruyu öğretmenin bilmesi. öğrencilerin boş birer bardak olarak görüldüğü, bilginin öğretmenden öğrenciye aktarılması şeklinde inanca sahip olan geleneksel eğitim modeli. yani eğitimin hepimizin bildiği hali.
Bir öğretmenin yöntem seçimini etkileyen faktörler nelerdir?
Bir öğretmenin yöntem seçimini etkileyen faktörler nelerdir?
Öğretim stratejisi seçimini etkileyen dört değişken vardır: Bunlar, dersin (konunun) içeriği ve hedefleri, öğretmenin özellikleri, öğrenci özellikleri, öğrenme çevresi. olmak üzere üç grupta toplanabilir. Öğretim yöntem ve teknikleri, öğretim stratejilerinin yapı taşlarıdır.
Öğrenen merkezli yaklaşım nedir?
Öğrenci Merkezli Öğrenme-Öğretme: Dersin öğrenme kazanımlarının/çıktılarının gerçekleştirilmesi için öğrenme-öğretme süreçlerinde öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmesini sağlayan yaklaşımları, yöntem-teknikleri ve öğretim teknolojilerini kullanarak aktif öğrenme uygulamalarının gerçekleştirilmesidir.
Öğretim öğrenim stratejileri nelerdir?
ÖĞRETİM STRATEJİLERİ
- Sunuş yoluyla öğretim (David AUSUBEL)
- Buluş yoluyla öğretim (Jerome BRUNER)
- Araştırma-inceleme yoluyla öğretim (John DEWEY)
- İşbirlikli öğrenme (Lev VYGOTSKY)
- Tam öğrenme (Benjamin BLOOM)
- Yapılandırmacı (Lev VYGOTSKY, Jean PİAGET, John DEWEY)
Yöntem seçimini etkileyen en önemli faktör nedir?
Yöntem seçimini etkileyen en önemli faktör nedir?
Öğretim yöntemlerinin seçiminde öğrenci özelliklerine uygunluk büyük öneme sahiptir. Her konu ve öğrenme düzeyi için uygun tek bir yöntemden bahsetmek mümkün değildir. Bu sebeple yöntemler seçilirken hedeflere, öğrenci ve konunun özelliklerine dikkat etmek gerekir.